Δήλωση του Γ. Λαμπρόπουλου για την εξέλιξη στο οδικό έργο Καλαμάτα –Ριζόμυλος –Πύλος -Μεθώνη

Δήλωση του Γ. Λαμπρόπουλου για την εξέλιξη στο οδικό έργο Καλαμάτα –Ριζόμυλος –Πύλος -Μεθώνη

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Λαμπρόπουλους προχώρησε στην παρακάτω δήλωση μετά τις εξελίξεις στο έργο Καλαμάτα -Ριζόμυλος-Πύλος-Μεθώνη:

Το Υπουργείο Υποδομών, ανακοίνωσε τον προσωρινό ανάδοχο για το οδικό έργο Καλαμάτα- Ριζόμυλος-Πύλος-Μεθώνη και την έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών, μέχρι το τέλος του έτους.

Θέλω να εκφράσω τη μεγάλη ικανοποίηση και δικαίωσή μου, γιατί ένα όνειρο και μια προσπάθεια, που ξεκίνησα από το 2007, με τον τότε Υπουργό Υποδομών Γ.Σουφλιά, με την έναρξη των διαδικασιών για εκπόνηση της Μελέτης του οδικού άξονα μέχρι την Μεθώνη, εισέρχεται στο στάδιο της βέβαιης υλοποίησης.

Ένα όνειρο που γίνεται πράξη, για την ανάπτυξη της Μεσσηνίας μετά και την κατασκευή του οδικού αξονα Τρίπολης-Καλαμάτας, που εξαγγείλαμε την Άνοιξη του 2006 στην Καλαμάτα, επίσης με τον κ. Γ.Σουφλιά, ψηφίσαμε στη Βουλή τον Ιούλιο του 2007 τη Σύμβαση και εδώ και χρόνια απολαμβάνουμε.

Τον Αύγουστο του 2019, ύστερα από συνάντηση που είχα τότε, με τον Υπουργό κ. Κώστα Καραμανλή, με Δελτίο Τύπου, γνωστοποίησα και στήριξα τις αποφάσεις του Υπουργείου για την κατασκευή του οδικού άξονα από την Καλαμάτα μέχρι τη Μεθώνη, όπως τώρα πρόκειται να κατασκευαστεί.

Ευχαριστώ τον κ. Κώστα Καραμανλή και τους Υπηρεσιακούς Παράγοντες του Υπουργείου, για τις προσπάθειές τους και την αταλάντευτη θέση τους για το μεγάλο αναπτυξιακό έργο, που πραγματικά θα δώσει τεράστια ώθηση στον Τουρισμό και την ανάπτυξη όλης της Μεσσηνίας.