Επιθεώρηση του δημάρχου Μεσσήνης σε έργα που εκτελούνται σε Τοπικές Κοινότητες

Επιθεώρηση του δημάρχου Μεσσήνης σε έργα που εκτελούνται σε Τοπικές Κοινότητες

Επιθεώρηση σε έργα που εκτελούνται σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Μεσσήνης πραγματοποίησε χθες ο δήμαρχος Γιώργος Αθανασόπουλος συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Κώστα Ρούτση και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Συγκεκριμένα, μετέβη στη Λευκοχώρα, όπου εκτελείται το έργο κατασκευής μικρού Αθλητικού Κέντρου στο χώρο του παλιού Δημοτικού Σχολείου. Ειδικότερα, βρίσκεται σε τελικό στάδιο η διαμόρφωση του χώρου με την τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα σε γήπεδο ποδοσφαίρου, έχουν τοποθετηθεί περιφράξεις και έχει διαμορφωθεί μικρό γήπεδο μπάσκετ. Επίσης, έχουν πραγματοποιηθεί συνοδές εργασίες διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου με τσιμεντοστρώσεις, ασφαλτοστρώσεις του χώρου, κατασκευή κερκίδων και έχει τοποθετηθεί ο απαιτούμενος φωτισμός.

Η κατασκευή του έργου γίνεται από το Δήμο Μεσσήνης και τη συνδρομή της χορηγίας του προέδρου της ΠΑΕ ΚΑΛΑΜΑΤΑ, Γιώργου Πρασσά (καταγόμενου εκ μητρός από τη Λευκοχώρα).

Στη συνέχεια μετέβη στην Τοπική Κοινότητα Στρεφίου, όπου -με πόρους του Δήμου- πραγματοποιούνται εργασίες στεγανοποίησης του Νηπιαγωγείου, αποκατάστασης ζημιών που έχουν προκληθεί και διαμόρφωσης παιδικής χαράς στον περιβάλλοντα χώρο του. Η δημιουργία της παιδικής χαράς έρχεται να ικανοποιήσει πρόσφατο αίτημα των νηπίων της περιοχής προς το δήμαρχο Μεσσήνης.

Τέλος, μετέβη στην Τοπική Κοινότητα Εύας, όπου εκτελούνται εργασίες προσθήκης τουαλετών στο Νηπιαγωγείο. Έτσι επιλύεται ένα σημαντικό πρόβλημα που αντιμετώπιζε η συγκεκριμένη σχολική δομή, αφού θα μπορούν να εξυπηρετούνται οι μαθητές του Νηπιαγωγείου, οι εκπαιδευτικοί και τα ΑμεΑ.

«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος, διότι μία σειρά έργων βαίνουν προς ολοκλήρωση. Πρόκειται για έργα που αφορούν στα παιδιά μας, την άθλησή τους και τους χώρους εκπαίδευσής τους, ζητήματα που αντιμετωπίζουμε πάντα με ευαισθησία και αμεσότητα. Η βελτίωση των Νηπιαγωγείων αποτελεί προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής, προκειμένου να στηρίζονται οι οικογένειες που παραμένουν στα χωριά μας. Σημαντική είναι και η συνεισφορά ιδιωτών, όπως του κ. Πρασσά στη Λευκοχώρα. Για το λόγο αυτό τον ευχαριστούμε ιδιαίτερα, εκ μέρους και της τοπικής κοινωνίας. Τέτοιες κινήσεις από πολίτες που έχουν τη δυνατότητα αυτή, είναι πάντοτε ευπρόσδεκτες και με τη συμβολή του Δήμου δημιουργούνται σημαντικές υποδομές, όπως το αθλητικό κέντρο της Λευκοχώρας», σημείωσε ο κ. Αθανασόπουλος.