Φιλιατρά: Με λαμπρότητα και μέτρα προστασίας ο εορτασμός του Αγίου Χαραλάμπους

Φιλιατρά: Με λαμπρότητα και μέτρα προστασίας ο εορτασμός του Αγίου Χαραλάμπους

Με λαμπρότητα, κατάνυξη και μέτρα περιορισμού διασποράς του κορωνοϊού έγινε χθες ο εορτασμός του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους του Θαυματουργού στα Φιλιατρά. Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου & Αγίου Χαραλάμπους τελέστηκε Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου μετά του ιερού κλήρου της πόλεως.

Κάτοικοι των Φιλιατρών και της γύρω περιοχής μετέβησαν στο ναό φορώντας μάσκες και τηρώντας αποστάσεις και άναψαν ένα κεράκι στη μνήμη του Αγίου Χαραλάμπους, προσκυνώντας την Ιερά Εικόνα και τα Ιερά Λείψανα του Αγίου ζητώντας τη βοήθεια και χάρη Του για υγεία! Για μια ακόμη χρονιά δεν έγινε λιτανεία λόγω των μέτρων περιορισμού διασποράς του κορωνοϊού.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία διακρίναμε πως συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές Μεσσηνίας της Ν.Δ, Γιάννης Λαμπρόπουλος, Μίλτος Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς, ο διοικητής ΔΙΚΕ (IV ΜΠ) “Πελοπόννησος”, υποστράτηγος Λεωνίδας Γιοβάνης, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, οι αντιπεριφερειάρχες Στάθης Αναστασόπουλος και Βασίλης Καπέλιος, ο πρόεδρος της “Αναπτυξιακή Μεσσηνίας Α.Ε. – Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης”, Τάσος Σαρδέλης, ο οικοδεσπότης δήμαρχος Τριφυλίας, Γιώργος Λεβεντάκης, ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος, Παναγιώτης Καρβέλας, ο πρόεδρος του Συμβουλίου Κοινότητας Φιλιατρών, Διονύσιος Καραβίτης, οι επικεφαλής παρατάξεων στο Δ.Σ. Τριφυλίας, Χάιδω Παναγιωτοπούλου και Στάθης Ανδρινόπουλος, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι Κοινοτήτων, αξιωματικοί της Π.Α., της ΕΛ.ΑΣ., του Π.Σ., ο αναπληρωτής διοικητής της Ν.Μ. Κυπαρισσίας, Δημήτρης Λαμπρόπουλος, ο διευθυντής ΔΑΟΚ Τριφυλίας, Αντώνης Παρασκευόπουλος.

Ο μητροπολίτης Τριφυλίας & Ολυμπίας κ. Χρυσόστομος, αφού αναφέρθηκε στον Άγιο Χαράλαμπο και τις δυσκολίες της εποχής με την πανδημία, ευχήθηκε να δίδει σε όλους χαρά για να λάμπουν!

Με δηλώσεις τους ευχήθηκαν χρόνια πολλά στους Φιλιατρινούς και Τριφύλιους οι βουλευτές, ο περιφερειάρχης, οι αντιπεριφερειάρχες και ο δήμαρχος. Σημειώνεται πως φέτος, με αποφάσεις των οργάνων του Δήμου Τριφυλίας, λειτούργησε εμποροπανήγυρη, όχι όμως σε έκταση και όγκο εμπορευμάτων όπως άλλες χρονιές.

Του Ηλία Γιαννόπουλου