Η δράση επιστρέφει στο ΣΕΦ με την παρουσία κορυφαίων αθλητών και αθλητριών

Η δράση επιστρέφει στο ΣΕΦ με την παρουσία κορυφαίων αθλητών και αθλητριών

Η πρώτη ημερίδα κλειστού στίβου στη σάλα του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας θα γίνει αύριο Σάββατο (5/2), με τη συμμετοχή κορυφαίων αθλητών και αθλητριών. Πρόκειται για την πρώτη από τις δύο ημερίδες που διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ στο ΣΕΦ και στην οποία πρωτοκλασάτοι αθλητές, αλλά και νεότερα μέλη των εθνικών ομάδων, θα έχουν επιπλέον αγωνιστικές ευκαιρίες ενόψει των υποχρεώσεων με τις εθνικές ομάδες.

Ο Εμμανουήλ Καραλής (ΟΣΦΠ), μετά το ντεμπούτο στην Καρλσρούη και το άλμα στα 5,71 μ., θέλει να συνεχίσει με μια εξίσου καλή επίδοση. Ο άλτης του Παναγιώτη Συμεωνίδη αναγκάστηκε να ακυρώσει τη συμμετοχή του στο μίτινγκ του Βερολίνου, καθώς είχε πρόβλημα με τη μεταφορά των κονταριών, κι έτσι θα διεκδικήσει ένα μεγάλο άλμα στο ΣΕΦ, σε ένα στάδιο όπου στο παρελθόν έχει σημειώσει εξαιρετικές επιδόσεις. Στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών, η Ελένη Πόλακ (ΑΟ Μεγάρων) θέλει να ξεπεράσει το 4,43 μ., που σημείωσε στο Νεβέρ και σε αυτό θα συμβάλει και το γεγονός ότι έχει βελτίωση στο πρόβλημα της μέσης, που την ταλαιπωρεί εδώ και καιρό.

Ο Κώστας Δουβαλίδης (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) άνοιξε τη σεζόν την περασμένη εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη με 7.93 στα 60 μ. εμπόδια, χρόνο που αναμένεται να βελτιώσει στην αυριανή του εμφάνιση. Ο αθλητής του Μπάμπη Σδρόλα έχει ήδη το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού κι έτσι πρωταρχικός του στόχος είναι να βρει το ρυθμό του μέσα από τους αγώνες.

Ο Κώστας Ζήκος (ΓΕΑ Τρικάλων), μετά το 6.79 στο κλειστό των Αμπελοκήπων, θα βρεθεί και στην ημερίδα του ΣΕΦ, προκειμένου με τον ανάλογο συναγωνισμό να κυνηγήσει χρόνους κάτω από 6.70. Ο αθλητής κυνηγάει το όριο (6.63) για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Βελιγραδίου. Στην ίδια κούρσα θα πάρει μέρος ο Γιάννης Νυφαντόπουλος (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος), ο οποίος είναι σε καλή κατάσταση κι έχει ως πρωταρχικό στόχο της σεζόν να βελτιώσει το ατομικό του 6.73 στην απόσταση. Με ενδιαφέρον αναμένεται και η παρουσία του Γιάννη Βοσκόπουλου (ΑΟ Βάρης) με 6.84 από την περασμένη εβδομάδα, αλλά και του Γιάννη Γρανιτσιώτη (ΑΟ Γιάννης Παλάσκας). Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος (ΓΣ Άθλος Κερατσινίου), μία εβδομάδα από το 15.68 στα 150 μ., δείχνει έτοιμος για μια καλή επίδοση στα 200 μέτρα. Στην ίδια απόσταση θα τρέξει ακόμη ο Παναγιώτης Τριβυζάς (ΠΑΟ), αλλά και ο Σωτήρης Γκαραγκάνης (ΑΟ Κάλλιστος), ο οποίος θα συμμετάσχει και στα 60 μ. ΑΜΕΑ ως συνοδός του «χρυσού» Παραολυμπιονίκη Θανάση Γκαβέλα.

Η Ελισάβετ Πεσιρίδου (ΑΟ Κάλλιστος) θα εκμεταλλευτεί τους αγώνες του κλειστού για να διατηρήσει την επαφή της με την αγωνιστική δράση, αφού στόχος της είναι να κυνηγήσει τη συμμετοχή και διάκριση στις κορυφαίες διοργανώσεις της θερινής περιόδου. Με ενδιαφέρον αναμένεται στο ίδιο αγώνισμα η παρουσία δύο νεαρών αθλητριών, της 18χρονης Χαβά Ντέλιου, που στην ημερίδα της Ρόδου πέτυχε 8.56 στα 60 μ. εμπόδια και έδειξε πως μπορεί να κυνηγήσει το πανελλήνιο ρεκόρ της κατηγορίας, αλλά και της κορασίδας Νικολέτας Αντωνιάδη, που το Σάββατο στο κλειστό “Τασούλα Κελεσίδου” πέτυχε πανελλήνιο ρεκόρ με 8.52. Οι δύο αθλήτριες θα τρέξουν στα ψηλά εμπόδια και μέσα από το συναγωνισμό θα κυνηγήσουν καλούς χρόνους.

Η Άρτεμις Αναστασίου (ΠΑΟ) μετά τις καλές εμφανίσεις στην ημερίδα του Αγίου Κοσμά θα επιδιώξει να δώσει συνέχεια και στις διοργανώσεις του ΣΕΦ. Η αθλήτρια του Γιώργου Πομάσκι, μετά το 7.56 στα 60 μ. και τα 17.44 στα 150 μ., θα πάρει θέση εκκίνησης και στα 200 μ. με στόχο να βελτιώσει από νωρίς το ατομικό της ρεκόρ (24.49). Στα 60 μ. θα κάνει τον πρώτο της αγώνα στη σεζόν και η Αλάνα Μπερν (ΓΣ Ηλιούπολης), που ευελπιστεί να κυνηγήσει επιδόσεις ανάλογες των δυνατοτήτων της, ενώ συνέχεια στους αγώνες θα δώσει η Στέλλα Μιχαηλίδου (ΑΟ Ερμής) μετά το 7.57 στον Άγιο Κοσμά, επίδοση κοντά στο ατομικό της 7.56.

Καλός αγώνας αναμένεται στο ύψος των γυναικών, με τις Τατιάνα Γκούσιν (ΓΣ Κηφισιάς), Παναγιώτα Δόση (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος), Δέσποινα Μαλταμπέ (ΑΕ Μεσογείων) και Ελευθερία Χριστογεώργου (ΓΣ Κηφισιάς) να ξεκινούν τη σεζόν με στόχο υψηλά άλματα. Στους άνδρες, ο έφηβος Γρηγόρης Χάσος (ΓΕ Φλώρινας) προέρχεται από το άλμα στα 2,12 μ. στην ημερίδα του Αγίου Κοσμά και κυνηγά άλματα πάνω από τα 2.15 μ., επίδοση που είναι όριο για το Παγκόσμιο της κατηγορίας. Άλματα πάνω από τα 2,10 μ. θα επιδιώξει και ο παίδας Ανδρέας Μίτα (ΑΣ Πρέβεζας), ο οποίος προέρχεται από το 2,06 μ. του Αγίου Κοσμά, διοργάνωση στην οποία έδειξε πως είναι έτοιμος για μεγαλύτερα άλματα.

Στα 1.500 μ. γυναικών ξεχωρίζει η Ανθή Κυριακοπούλου (ΠΑΟ), αλλά και η 18χρονη Βασιλική Καλλιμογιάννη (Ηρακλής) και στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών ο Χρήστος Παπούλιας (ΠΑΟ) και ο Μάριος Αναγνώστου (ΓΣ Αναγέννηση Λαμίας). Στο μήκος ο Αλέξανδρος Περιστέρης (ΓΑΣ Παιανίας) θα κάνει τον δεύτερο αγώνα του, ενώ το ντεμπούτο του στη σεζόν θα κάνει στο ίδιο αγώνισμα ο Παναγιώτης Μαντζουρογιάννης (ΑΟ Κάλλιστος).

Ο Νίκος Ανδρικόπουλος (ΑΕ Μεσογείων) ξεκίνησε τη σεζόν πριν λίγες ημέρες στο indoor tour της Καρλσρούης, όπου “προσγειώθηκε” στα 16,24 μ., επίδοση που θα επιδιώξει να βελτιώσει στην ημερίδα του ΣΕΦ. Ο αθλητής είναι σε καλή κατάσταση και θα κυνηγήσει άλμα πάνω από το ατομικό του 16,39 μ. στον κλειστό στίβο. Ντεμπούτο στη σεζόν θα κάνει στο ίδιο αγώνισμα και ο Δημήτρης Μονόπωλης (ΓΣ Κηφισιάς).

Ο Οδυσσέας Μουζενίδης (ΑΣ Κένταυρος) και ο Τάσος Λατιφλάρι (ΑΣ Κένταυρος) ξεκίνησαν τη χρονιά την περασμένη εβδομάδα με βολές στα 18,96 μ. και 18,96 μ. και πλέον ψάχνουν βολές πάνω από τα 19,00 μέτρα. Στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών ξεχωρίζει η Μαρία Μαγκούλια (Ένωση Καζώνης- Κάλυμνος 2000).

Το πρόγραμμα της ημερίδας περιλαμβάνει και τις κούρσες των 300 μ. Ανδρών και γυναικών, απόσταση στην οποία θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν προπονητικά τις δυνάμεις τους αρκετοί πρωταθλητές μας. Στις γυναίκες η Ανδριάνα Φέρρα (ΟΣΦΠ) προέρχεται από το 55.03 και 55.10 στα 400 μ. στις διοργανώσεις που προηγήθηκαν. Στα 300 μ. θα συμμετάσχει και η Ευαγγελία Ζυγόρη (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας). Στα 300 μ. ανδρών θα πάρουν μέρος οι Σπύρος Δουκατέλης (ΓΣ Κερκυραϊκός) και Χαρίδημος Ξενιδάκης (ΑΟ Σητειακός).

Στους αγώνες θα ισχύσει το τελευταίο υγειονομικό πρωτόκολλο, το οποίο έχει την έγκριση της ΓΓΑ.

Ύστερα από επικοινωνία του ΣΕΓΑΣ με τη διοίκηση του ΣΕΦ, τη δυνατότητα εισόδου στην εγκατάσταση θα έχουν και 200 θεατές, οι οποίοι θα εισέρχονται στην εγκατάσταση από την είσοδο των δημοσιογράφων και θα παραλαμβάνουν κάρτα εισόδου, την οποία θα πρέπει να επιστρέφουν κατά την έξοδό τους από το στάδιο.

ΑΠΕ – ΜΠΕ