Η ΠΑΣΠ ΑΕΙ Καλαμάτας ζητά διερεύνηση της καταγγελίας για σεξουαλική παρενόχληση καθηγητή σε φοιτήτριες

Η ΠΑΣΠ ΑΕΙ Καλαμάτας ζητά διερεύνηση της καταγγελίας για σεξουαλική παρενόχληση καθηγητή σε φοιτήτριες

Σε παρέμβαση για την καταγγελία περί σεξουαλικής παρενόχλησης από καθηγητή του Πανεπιστήμιου Πελοποννήσου σε φοιτήτριες προέβη η ΠΑΣΠ ΑΕΙ Καλαμάτας.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση της ΠΑΣΠ ΑΕΙ Καλαμάτας αναγράφεται: «Τον τελευταίο χρόνο το φαινόμενο της βίας κατά των γυναικών στη χώρα μας βρίσκεται σε έξαρση. Είναι αδιανόητο στο πλαίσιο μιας υγιούς κοινωνίας εντός της οποίας κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα να εξελιχθεί στηριζόμενος στη δύναμη την οποία του προσφέρει η κοινωνική δικαιοσύνη, περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης-κακοποίησης και βιασμού να μη θεωρούνται κατακριτέα και καταδικαστέα. Το φαινόμενο αυτό έχει επιφέρει ταραχή στις τάξεις της ελληνικής κοινωνίας, ενώ, δυστυχώς, εμφανίζεται και σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας. (οικογενειακό περιβάλλον, εργασιακό περιβάλλον, σχολικό περιβάλλον). 

Δυστυχώς, άλλη μία τέτοια αποτρόπαια πράξη καταγγέλλεται ότι συνέβη και στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Πριν από λίγες ημέρες καθηγητής του Ιδρύματος καταγγέλθηκε από φοιτήτριες για σεξουαλική παρενόχληση. Ο εν λόγω καθηγητής κατηγορείται ότι προσεγγίζει με άκομψο τρόπο τις φοιτήτριες μέσω των social media, τους ζητάει να συναντηθούν και στη συνάντηση επιδιώκει να επέμβει παρεμβατικά στο σώμα των φοιτητριών, ενώ την ίδια στιγμή αναφέρεται σε αυτές με χυδαίους χαρακτηρισμούς. Οι καταγγέλλουσες αναφέρουν ότι η κακοποίηση δεν τελειώνει εδώ, αφού ο συγκεκριμένος απειλεί τα θύματα ότι δε θα βρουν δουλειά καθώς ελέγχει τον κλάδο. Στο απόγειο της όλης κατάστασης φημολογείται ότι και καθηγήτριες του Πανεπιστημίου έχουν πέσει θύματα της συμπεριφοράς του συγκεκριμένου καθηγητή.

Η Πανελλήνια Αγωνιστική Σπουδαστική Παράταξη ΑΕΙ Καλαμάτας, ως μια ευαισθητοποιημένη παράταξη με βαθύ το αίσθημα ευθύνης, καταδικάζει και στέκεται κατηγορηματικά απέναντι σε τέτοιου είδους αποτρόπαιες συμπεριφορές και ταυτοχρόνως αναλογιζόμενοι τη σοβαρότητα ενός τόσου λεπτού ζητήματος αιτούμαστε:

•την εξονυχιστική εξέταση των εν λόγω κατηγοριών και σε περίπτωση που αυτές αποδειχθούν την άμεση παύση των καθηκόντων του συγκεκριμένου καθηγητή

•την παροχή ψυχολογικής υποστήριξη στις καταγγέλλουσες του γεγονότος φοιτήτριες

Θεωρούμε αδιανόητο να υπάρξει η οποιαδήποτε συγκάλυψη των γεγονότων. Το υπουργείο Παιδείας οφείλει επιτέλους να αναλάβει δράση, να αναγνωρίσει την σοβαρότητα της κατάστασης και να σταματήσει να κρύβεται αποποιούμενο οποιασδήποτε ευθύνης.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ, ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ!».