Καλαμάτα-Ριζόμυλος: Συζήτηση και νέα απόφαση ζητά η αντιπολίτευση

Καλαμάτα-Ριζόμυλος: Συζήτηση και νέα απόφαση ζητά η αντιπολίτευση

Πριν από την αποχώρηση των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης από την προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, και κατά τη διάρκεια των ερωτήσεων προς τη Δημοτική Αρχή, τέθηκε σχεδόν από όλους τους επικεφαλής το θέμα υλοποίησης του οδικού άξονα Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη.

Ειδικότερα, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Βασίλης Κοσμόπουλος, σχολίασε ότι σε ενημέρωση που είχε από ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος (σ.σ. δεν τον κατονόμασε) πληροφορήθηκε ότι οι παρατηρήσεις που είχαν τεθεί προς τους μελετητές του έργου δεν ελήφθησαν υπόψη. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι μόλις επιλεγεί ο οριστικός ανάδοχος θα έχει κάποιες συναντήσεις με τους δημάρχους των Δήμων Καλαμάτας και Μεσσήνης, χωρίς, όμως, να υπάρχει διαβεβαίωση ότι θα προκύψει και κάποια αλλαγή.

Για το λόγο αυτό και επειδή, όπως συμπλήρωσε, ανακύπτουν προβλήματα από το σχεδιασμό του έργου, ζήτησε να συζητηθεί και πάλι το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου να υπάρξει απόφαση με μεγάλη πλειοψηφία, η οποία θα εξουσιοδοτεί και το δήμαρχο να τη διαπραγματευτεί.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και ο εκπρόσωπος της πρώτης ελάσσονος μειοψηφίας, δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Σοφρωνάς, η επικεφαλής Μαρία Οικονομάκου, αλλά και ο Μανώλης Μάκαρης.

Α.Π.