Μεγάλη κινητοποίηση των αγροτών στην Καλαμάτα

Μεγάλη κινητοποίηση των αγροτών στην Καλαμάτα

Δεκάδες είναι τα τρακτέρ και τα οχήματα με τους αγρότες που συμμετέχουν αυτή την ώρα στην παμμεσσηνιακή κινητοποίηση που πραγματοποιείται στο κέντρο της πόλης. Η διαμαρτυρία των αγροτών που λαμβάνει χώρα από σήμερα το πρωί, ξεκίνησε με το πρώτο μπλόκο της κινητοποίησης στις 9 πμ από το Σουληνάρι, συνέχισε στην Καζάρμα, έπειτα στη Μεσσήνη, και αυτή την ώρα βρίσκεται στους κεντρικούς δρόμους της Καλαμάτας.

Όπως σημειώνει ο Αγροτικός Σύλλογος Μεσσήνης στο κάλεσμά του για συμμετοχή στους μικρομεσαίους αγρότες και αγροτικούς συλλόγους, «Διεκδικούμε λύσεις στα προβλήματα που έχουμε, διαβεβαιώνουμε ότι δεν υποχωρούμε, αλλά θα κλιμακώσουμε τον αγώνα για να δοθούν πραγματικές λύσεις. Καλούμε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό να αφήσουν τις συκοφαντίες κατά των αγροτών, να αποσύρουν τις δυνάμεις καταστολής από τα μπλόκα και να δώσουν λύσεις, αλλιώς δεν πρόκειται να γυρίσουμε στα χωριά μας. Όλοι με τα τρακτέρ μας στο δρόμο δυναμώνουμε τα μπλόκα μας!».

Σημειώνεται ότι τελικός σταθμός της σημερινής κινητοποίησης στην πόλη ήταν το διοικητήριο Μεσσηνίας (πρώην Νομαρχία), όπου οι αγρότες ενημέρωσαν τους αντιπεριφερειάρχες Β. Καπέλιο και Στ. Αναστασόπουλο για τα αιτήματά τους, ενώ παράλληλα ζήτησαν τη στήριξή τους.

Αναλυτικό ρεπορτάζ αύριο με το “Θάρρος”.