Νέο περιστατικό εξαπάτησης Καλαματιανού μέσω e-banking

Νέο περιστατικό εξαπάτησης  Καλαματιανού μέσω e-banking

Θύμα εξαπάτησης στάθηκε 58χρονος Καλαματιανός, από μια 52χρονη από τη Φθιώτιδα

Άλλη μια περίπτωση εξαπάτησης καταγράφηκε στην Καλαμάτα, αλλά ευτυχώς αυτή τη φορά οι απατεώνες μπόρεσαν να πάρουν μόνο ένα μικρό ποσό από το θύμα που έβαλαν στο «μάτι».

Η υπόθεση εξιχνιάσθηκε στο πλαίσιο εκτεταμένης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε, όπως κάθε εβδομάδα, σε όλους τους νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Στη Μεσσηνία για διάφορα άλλα αδικήματα συνελήφθησαν 21 άτομα.

Απάτη

Το προηγούμενο Σάββατο ένας 58χρονος στην Καλαμάτα δέχτηκε κλήση στο κινητό του από μια γυναίκα, η οποία τον ενημέρωσε ότι δήθεν θα λάβει επιστροφή χρημάτων από τον ΕΦΚΑ. Κατάφερε να τον πείσει ότι τα περιστατικά που του παρουσίαζε ήταν αληθινά και, τελικά, τον έπεισε να δώσει τον αριθμό της τραπεζικής του κάρτας. Σιγά σιγά κατάφερε να του αποσπάσει κι άλλα προσωπικά στοιχεία και, τέλος, τον έπεισε να της δώσει και τον κωδικό που του έστειλε η τράπεζα μέσω της εφαρμογής viber.

Άμεσα απέκτησε πρόσβαση στον τραπεζικό του λογαριασμό μέσω ebanking και από εκεί αφαιρέθηκαν 250 ευρώ.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε έπειτα από έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας και διαπιστώθηκε ότι η απάτη έγινε από μια 52χρονη από τη Φθιώτιδα. Σε βάρος της σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη με υπολογιστή.

Αστυνομικές επιχειρήσεις

Στο μεταξύ, την Πέμπτη πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένες αστυνομικές επιχειρήσεις σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Κατά τη διάρκειά τους έγιναν έλεγχοι συνολικά σε 1.226 άτομα, εκ των οποίων τα 851 ήταν Έλληνες και τα 375 αλλοδαποί, καθώς και σε 754 οχήματα. Επιπλέον, προσήχθησαν στους πέντε νομούς 164 άτομα, από τα οποία 79 ήταν Έλληνες και 85 αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 119 άτομα.

Τέλος, κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων βεβαιώθηκαν 306 παραβάσεις  του  Κώδικα  Οδικής  Κυκλοφορίας.

Στη Μεσσηνία συνελήφθησαν 21 άτομα και ειδικότερα:

-Δύο άτομα για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας

-Ένας 48χρονος Ρομά για μη έκδοση Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας, το οποίο διαπίστωσαν αστυνομικοί όταν επιχείρησαν να του κάνουν έλεγχο

-Οκτώ Έλληνες και ένας αλλοδαπός στη Μεσσηνία για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

-Εννέα αλλοδαποί σε διάφορες περιοχές της Μεσσηνίας, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους κατά τόπο εισαγγελείς.

Της Βίκυς Βετουλάκη