Ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, σήμερα στην Καλαμάτα

Ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, σήμερα στην Καλαμάτα

Ξεκινά σήμερα Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου, στις 2.30 μετά το μεσημέρι, στο ξενοδοχείο Elite City Resort στην Καλαμάτα, το Διεθνές Συνέδριο για τη μνήμη του Ολοκαυτώματος, το οποίο θα διαρκέσει τρεις ημέρες (25-27/2) και θα συμμετάσχουν είτε με φυσική παρουσία είτε με τηλεδιάσκεψη περισσότεροι από 100 σύνεδροι από Αμερική, Ευρώπη και Ελλάδα, οι οποίοι θα παρουσιάσουν διάφορες πτυχές του θέματος.

Το συνέδριο διοργανώνεται από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, την Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα, τη Διεθνή Επιτροπή δια τη Διατήρηση της Μνήμης του Ολοκαυτώματος και την Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας.

Κατά την έναρξη θα χαιρετίσουν η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ και ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, ο οποίος και θα αναπτύξει το θέμα «Το ήθος της Ορθοδοξίας έναντι του Ολοκαυτώματος και των Γενοκτονιών».

Στο μεταξύ, σήμερα Παρασκευή, στις 12.30 μετά το μεσημέρι, ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο μητροπολίτη Μεσσηνίας στην Ιερά Μητρόπολη.