Παραμένει εργοτάξιο η Παλαιόχουνη με δυσκολίες στην πρόσβασή της

Παραμένει εργοτάξιο η Παλαιόχουνη με δυσκολίες στην πρόσβασή της

Οι εργασίες στη μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων της Παλαιόχουνης εξακολουθούν να βρίσκονται σε εξέλιξη, υπάρχουν πολλά εργοτάξια και συνεχίζονται πολλές κατασκευαστικές εργασίες στο συγκεκριμένο χώρο, σημείωσε -μεταξύ άλλων- ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, στο περιθώριο της συνάντησης που είχε χθες με στελέχη του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, τα οποία νωρίτερα είχαν επισκεφθεί την εν λόγω μονάδα.

“Δεν υπάρχει εκ μέρους μου αντίρρηση για τις επισκέψεις στη μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων στην Παλαιόχουνη, καθώς την ευθύνη έχει η Περιφέρεια ως ιδιοκτήτης του έργου” δήλωσε ο περιφερειάρχης -και πρόσθεσε: “Οι εργασίες στην μονάδα, όμως, εξακολουθούν να βρίσκονται σε εξέλιξη, υπάρχουν πολλά εργοτάξια και συνεχίζονται πολλές κατασκευαστικές εργασίες στο συγκεκριμένο χώρο.

Η έναρξη της μεταβατικής της λειτουργίας, με την υποδοχή απορριμμάτων, δε συνεπάγεται ότι έχει επιτραπεί η είσοδος σε επισκέπτες, καθώς ακόμα υπάρχουν σε εξέλιξη εργασίες, επομένως και κίνδυνοι. Ας σημειωθεί ότι κατά την πρώτη ημέρα υποδοχής απορριμμάτων -παρουσία εμού και στελεχών της Περιφέρειας και του Δήμου Τρίπολης-, είχαν σταματήσει οι εργασίες στα εργοτάξια, ενώ σε καθημερινή βάση από τότε όλα τα απορριμματοφόρα που εισέρχονται στη μονάδα συνοδεύονται.

Όταν θα έχει ολοκληρωθεί πλήρως η μονάδα, φυσικά θα δοθεί η δυνατότητα επισκέψεων στους χώρους της, για συγκεκριμένες ώρες, και μάλιστα από τη διαχειρίστρια εταιρεία θα διατίθεται άτομο που θα επεξηγεί τις διαδικασίες επεξεργασίας -ιδιαίτερα όταν πρόκειται για επισκέψεις σχολείων.

Είμαστε ανοιχτοί άνθρωποι και υπέρ της διαφάνειας και γι’ αυτό έγινε δυνατό, μέσα από τις προσπάθειές μας, να ολοκληρωθεί ένα έργο που μάλλον δε θα ολοκληρωνόταν ποτέ, αν δεν άλλαζε το θεσμικό πλαίσιο.

Γιατί θυμίζω ότι αυτό που παραλάβαμε ήταν ένα χωράφι στην Παλαιόχουνη διεκδικούμενο στα δικαστήρια και ένα φάκελο προς την Ευρωπαϊκή Ένωση ο οποίος μόνο πλήρης δεν ήταν. Μετά συνεπή και συνεχή προσπάθεια συντάξαμε τον πρέποντα φάκελο, τον επανυποβάλαμε και προχώρησε η διαδικασία και ευοδώθηκε. Το μείζον είναι ότι έχει ξεκινήσει η επεξεργασία” κατέληξε ο Π. Νίκας.