Σαϊτοπόλεμος: Το Μάρτιο οι απολογίες των κατηγορουμένων

Σαϊτοπόλεμος: Το Μάρτιο οι απολογίες των κατηγορουμένων

Ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις των μαρτύρων

Οι καταθέσεις των μαρτύρων υπεράσπισης ολοκληρώθηκαν χθες στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας κατά τη συνέχιση της δίκης για το θάνατο του επαγγελματία εικονολήπτη Κώστα Θεοδωρακάκη το Πάσχα του 2019, στη διάρκεια του σαϊτοπόλεμου στην Καλαμάτα.

Στη χθεσινή διαδικασία ολοκληρώθηκε και το στάδιο των αναγνωστέων εγγράφων και λόγω του προχωρημένου της ώρας η δίκη διεκόπη για τις 3 Μαρτίου, οπότε θα συνεχιστεί με τις απολογίες των δέκα κατηγορουμένων.

Μικροεντάσεις
Από το πρωί χθες κατατέθηκαν από την πλευρά της Πολιτικής Αγωγής και των συνηγόρων υπεράσπισης έγγραφα που αφορούν στην υπόθεση, με κάποιες στιγμές να δημιουργούνται και μικροεντάσεις. Όπως όταν η συνήγορος υπεράσπισης του τότε πρόεδρου της «Φάρις», Ιφιγένεια Γάκη, προσκόμισε στο δικαστήριο τιμολόγια με τα οποία είχαν αγορασθεί ποσότητες νιτρικού καλίου, θειαφιού και αμόλυβδης βενζίνης και ο συνήγορος υπεράσπισης των σαϊτολόγων, Αντώνης Κατσάς, ρώτησε αν υπάρχει ισχυρισμός ότι οι σαϊτολόγοι έφτιαχναν μπαρούτι, με την κα Γάκη να απαντά ότι τους ισχυρισμούς της θα τους αναπτύξει στην αγόρευσή της.

Λίγο αργότερα ακολούθησε και ένσταση του έτερου συνηγόρου υπεράσπισης, Κώστα Μαργέλη, να μην αναγνωσθεί ένορκη βεβαίωση υπαλλήλου της «Φάρις» που προσκόμισε η κα Γάκη, την οποία όμως απέρριψε το δικαστήριο και αναγνώστηκε κανονικά.

Μάρτυρας υπεράσπισης
Μετά την ολοκλήρωση κατάθεσης των εγγράφων κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης ένας υπάλληλος της «Φάρις», ο οποίος είναι διοικητικός και ανέφερε πως στην επιχείρηση γινόταν ανάθεση από το Δήμο για υλοποίηση εκδηλώσεων σε ό,τι αφορά την κάλυψή τους με ηχητικά και φωτιστικά και ποτέ δεν είχε αρμοδιότητα για λήψη μέτρων.

Υπενθυμίζεται ότι κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία από αμέλεια με ενέργεια και παράλειψη, σε βαθμό πλημμελήματος, είναι ο τότε αρχηγός του μπουλουκιού «Άγιος Σίδερης» και ο τότε πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, ενώ πέντε μέλη του μπουλουκιού κατηγορούνται για παραβάσεις του νόμου περί βεγγαλικών και όπλων. Ο τότε δήμαρχος Καλαμάτας, ο τότε πρόεδρος της «Φάρις» και ο τότε πρόεδρος του Συλλόγου Σαϊτολόγων κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από συγκλίνουσα αμέλεια υπόχρεων σε ιδιαίτερη επιμέλεια τελεσθείσα δια παραλείψεως.

Της Βίκυς Βετουλάκη