Τριφυλία: Τσικνοπέμπτη με ελπίδα αλλά και άγχος για το αύριο

Τριφυλία: Τσικνοπέμπτη με ελπίδα  αλλά και άγχος για το αύριο

Καμία απολύτως σχέση δεν είχε η χθεσινή Τσικνοπέμπτη στην Τριφυλία με όσες ξέραμε προ κορωνοϊού. O κόσμος ήταν συγκρατημένος έχοντας το φόβο του ιού στο μυαλό του, με την ελπίδα ζωντανή για το προσεχές διάστημα αλλά και με άγχος για το αύριο, συλλογιζόμενος, μέσα σε όλα, και τις εξελίξεις στην Ουκρανία.

Ως μια μικρή ευκαιρία “απόδρασης” από την ψυχοφθόρα καθημερινότητα της μάχης με τον κορωνοϊό, εξαιτίας του οποίου πέρυσι την Τσικνοπέμπτη δεν έγινε τίποτα λόγω του lockdown, σε καταστήματα, αυλές και σπίτια έστησαν υπαίθριες ψησταριές για να τηρήσουν και τιμήσουν το έθιμο της ελληνικής παράδοσης!

Τσίκνα, ναι, υπήρχε, δίδοντας “άρωμα” στη χθεσινή μέρα, χωρίς όμως “ακρότητες” τρελής κραιπάλης. Ψήσιμο, μεζές κι ένα ποτήρι κρασί για το καλό, ναι! Ξεφάντωμα, όπως παλιά, όχι! Άλλωστε, η παρέα με μεζέ κι ένα ποτήρι αλκοόλ στη χώρα μας είναι καθημερινότητα και δε χρειάζεται ιδιαίτερη μέρα για… “κατάνυξη”. Πολύ δε περισσότερο σε περίοδο πανδημίας και δη στη Μεσσηνία, όπου ο ιός και αυτές τις μέρες κάνει πάρτυ.

Ευχή όλων του χρόνου να είμαστε υγιείς και να γιορτάσουμε και ξεφαντώσουμε (ξανά) όπως παλιά!