Βγήκαν στους δρόμους οι αγρότες της Μεσσηνίας

Βγήκαν στους δρόμους  οι αγρότες της Μεσσηνίας

Ξεκίνησαν χθες το πρωί και στη Μεσσηνία οι αγροτικές κινητοποιήσεις, με αγρότες από τις περιοχές της Μεσσήνης, της Πυλίας και της Τριφυλίας που συγκεντρώθηκαν στη ΔΕΗ και το ΔΕΔΔΗΕ της Καλαμάτας και ζήτησαν τη μείωση των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ προειδοποίησαν ότι εάν κοπεί το ρεύμα σε αγρότη και κτηνοτρόφο, οι αντιδράσεις θα είναι πάρα πολύ δυναμικές.

Παράλληλα, οι αγρότες καλούν τους συναδέλφους τους να μεταβούν με τα τρακτέρ τους στο σταθμό της Μεσσήνης, με σκοπό τις επόμενες ημέρες να στηθεί μπλόκο.

Στην κινητοποίηση των αγροτών στη ΔΕΗ και το ΔΕΔΔΗΕ Καλαμάτας συμμετείχαν συμβολικά και τρακτέρ. Ο γραμματέας του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Μεσσήνης, Σπύρος Νικολόπουλος, παρουσίασε τα αιτήματα των αγροτών της Μεσσηνίας, που εστιάζονται στη μείωση της τιμής του ρεύματος, στην κατάργηση φόρων στο ρεύμα, στην αποζημίωση των αγροτών που οι καλλιέργειές τους έχουν υποστεί ζημιές από καιρικά φαινόμενα στο 100% της ζημιάς, στη χρηματοδότηση του ΕΛΓΑ από τον κρατικό προϋπολογισμό, στην αποζημίωση των σταφιδοπαραγωγών από το κράτος.

Κεντρικό και πάγιο αίτημα είναι η καθιέρωση κατώτατων εγγυημένων τιμών για τα προϊόντα, όπως ισχύει για τους παραχωρησιούχους έργων, τονίζουν οι αγρότες, καθώς και αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως ισχύει για τους εφοπλιστές.