Δήμος Οιχαλίας: Συμμετοχή και φέτος στην “Ώρα της Γης”

Δήμος Οιχαλίας: Συμμετοχή και φέτος στην “Ώρα της Γης”

Ανταποκρινόμενος και φέτος ο Δήμος Οιχαλίας στο κάλεσμα της περιβαλλοντικής οργάνωσης WWF συμμετέχει στην παγκόσμια εκστρατεία για την “Ώρα της Γης” σβήνοντας τα φώτα σε όλα τα δημοτικά κτίρια το προσεχές Σάββατο 26/3 (20.30 έως 21.30).

Φέτος η WWF επέλεξε να αναδείξει μέσα από την Ώρα της Γης τη βαθιά σύνδεση της διατροφής μας και της προστασίας του πλανήτη. Ο τρόπος που παράγονται τα τρόφιμα που καταναλώνουμε αποτελεί την κύρια αιτία της απώλειας βιοποικιλότητας και ευθύνεται για το 1/3 περίπου των συνολικών εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου παγκοσμίως. Η φετινή Ώρα της Γης είναι μια ευκαιρία να επηρεάσουμε τις εξελίξεις προς τη σωστή κατεύθυνση και να μειώσουμε το αποτύπωμα της διατροφής μας με μικρές αλλαγές στις καθημερινές μας συνήθειες.

«Καλούμε», απευθύνει σε κάλεσμά του ο Δήμος Οιχαλίας, «όλους τους δημότες μας να συμμετάσχουν στην “Ώρα της Γης”, σβήνοντας συμβολικά τα φώτα του σπιτιού τους το Σάββατο 26/3 και ώρα 20.30 έως 21.30, για να ενώσουμε τη φωνή μας με όλους τους ανθρώπους της γης για την προστασία της φύσης. “Πάλεψε για τον κόσμο σου”, για όσα πραγματικά έχουν αξία στη ζωή μας, για την υγεία μας, για όσους αγαπάμε και μας αγαπούν, για τα παιδιά μας, για το μέλλον που ονειρευόμαστε.

Όσοι πολίτες επιθυμούν μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα EARTH HOUR | WWF και να δηλώσουν την ατομική συμμετοχή τους στην “Ώρα της Γης”».