Εορταστικές εκδηλώσεις για το 1821 στη Δυτική Μάνη

Εορταστικές εκδηλώσεις για το 1821 στη Δυτική Μάνη

Στo πλαίσιο εορτασμού των γεγονότων που έλαβαν χώρα το 1821, ο Δήμος Δυτικής Μάνης θα πραγματοποιήσει τις παρακάτω εκδηλώσεις:

Κυριακή 13/3
Στην Καρδαμύλη, στο πρώην Δημοτικό Σχολείο, στις 6.30 το απόγευμα, εκδήλωση με θέμα «Η γυναικεία ποίηση και η τέχνη του διαλόγου στη Μάνη». Συμμετέχουν η κα Νάντια Σερεμετάκη, η κα Μαρίζα Κωχ και μουσικοί από το Ωδείο Καλαμάτας.

Τρίτη 15/3
Στην Καρδαμύλη, από 3.30 μ.μ., αναπαράσταση της απόφασης των Καπεταναίων της Μάνης για την έναρξη του Αγώνα του 1821.
Ως ελάχιστο φόρο τιμής προς τους ηρωικούς προγόνους που θυσιάστηκαν για την Ελευθερία, οι «Ποδηλάτες Καλαμάτας – Μάνης» θα πραγματοποιήσουν ποδηλατική
σύνδεση Καλαμάτας (Ναός Αγίων Αποστόλων)-Καρδαμύλης (πλατεία Ηρώων), με τερματισμό στην Καρδαμύλη λίγο πριν στις 3.30.

Εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν, στην πλατεία της Καρδαμύλης θα πραγματοποιηθεί έκθεση πολεμικού υλικού του ’21, από τη συλλογή του κ. Σπύρου Κατσίρα.

Πέμπτη 17/3
Στην Αρεόπολη ο Δήμος Δυτικής Μάνης θα συμμετάσχει στις εκεί εορταστικές εκδηλώσεις για το 1821.

Σάββατο 19/3
Στη Νέα Επίδαυρο ο δήμαρχος Δημήτριος Γιαννημάρας θα συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο των 200 χρόνων από την Α΄ Εθνοσυνέλευση των Ελλήνων, με τοποθέτηση και γραπτό υπόμνημα, με θέμα: «Η επικαιροποίηση της ανάγκης της Πολιτικής Ελευθερίας και η ανάδειξή της ως Θεμελιώδη αξία στη ζωή μας»

Τετάρτη 23/3
Στις Κιτριές, εορταστική εκδήλωση για το ’21 με δοξολογία. Ομιλία από τον εκπαιδευτικό Δημήτριο Γιαννέα και ποιήματα από μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Κάμπου.