Αρφαρά: Αναθηματική στήλη των αγωνιστών του 1821

Αρφαρά: Αναθηματική στήλη των αγωνιστών του 1821

Αποκαλυπτήρια αναθηματικής στήλης στ’ Αρφαρά πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 24 Μάρτιου 2024 και ώρα 11:00 π.μ. στην κεντρική πλατεία Αρφαρών.

Πρόκειται για ένα έργο που αποτελεί φόρο τιμής στη συλλογική ιστορική μνήμη και έχει αναφορά στα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το Δήμο Καλαμάτας και την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ενώ η εκδήλωση για τα αποκαλυπτήρια της στήλης αποτέλεσε συνδιοργάνωση της Περιφέρεια Πελοποννήσου, του Δήμου Καλαμάτας και του Μορφωτικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Αρφαρών “Η Αναγέννηση”.

Κατά τη σεμνή τελετή παρέστησαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, ο Βουλευτής Μεσσηνίας Μίλτος Χρυσομάλλης, αιρετοί της αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και κάτοικοι της περιοχής, ενώ σύντομη ομιλία εκφώνησε ο τ. Ανώτατος Δικαστικός Θεόδωρος Λαφαζάνος.

Την εκδήλωση πλαισίωσε η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας κι Αρφαρών και τα χορευτικά τμήματα του Λυκείου των Ελληνίδων Καλαμάτας και του τοπικού Μορφωτικού και Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Αναγγέννηση». Πριν τα χορευτικά προηγήθηκε κι ένα θεατρικό δρώμενο, αναπαράστασης του όρκου των Ηρώων του ’21.