Επιμνημόσυνη δέηση προς τιμήν του οπλαρχηγού Δημητρίου Παπατσώνη

Επιμνημόσυνη δέηση προς τιμήν του οπλαρχηγού Δημητρίου Παπατσώνη

Επιμνημόσυνη δέηση προς τιμήν του οπλαρχηγού Δημητρίου Παπατσώνη και της οικογένειάς του τελέστηκε χθες το μεσημέρι στο χώρο ταφής των Παπατσωναίων, στο εκκλησάκι του Αγίου Αθανασίου Εύας. Με τη λιτή αυτή τελετή ο Δήμος Μεσσήνης τίμησε τη συμβολή του ήρωα του τόπου στον αγώνα για την απελευθέρωση.

«Τιμούμε σήμερα τον οπλαρχηγό Δημήτριο Παπατσώνη και τους αγώνες του για την ανεξαρτησία. Παρότι σκοτώθηκε 27 ετών στη μάχη των Τρικόρφων το 1825, είχε δώσει πολλούς νικηφόρους αγώνες. Μάλιστα έπαιξε σημαντικό ρόλο στην απελευθέρωση της Καλαμάτας στις 23 Μαρτίου 1821, όπου είχε τεθεί επικεφαλής σώματος χιλίων και πλέον αγωνιστών. Χρέος μας είναι να σεβόμαστε την ιστορία, να μνημονεύουμε τους ήρωές μας και να συνεχίζουμε με το ίδιο αίσθημα ευθύνης και φιλοπατρίας να διαφυλάττουμε την εθνική μας ανεξαρτησία», σημείωσε ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος μετά την τέλεση της επιμνημόσυνης δέησης.

Ακολούθως έγινε κατάθεση στεφάνων από το δήμαρχο Μεσσήνης και τον αντιπεριφερειάρχη Στάθη Αναστασόπουλο στην προτομή του οπλαρχηγού Δημητρίου Παπατσώνη, η οποία βρίσκεται στην είσοδο της Κοινότητας Εύας.

Στην τελετή παρευρέθησαν ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Στάθης Αναστασόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Τάσος Παπαγεωργίου, Δημήτρης Αθανασακόπουλος, Μπάμπης Μακρής, ο εντεταλμένος σε θέματα πολιτισμού δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Δαβίλλας, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δ.Σ. Αναστάσιος Τσερπές, ο δημοτικός σύμβουλος Κωνσταντίνος Μπουρίκας, ο πρόεδρος της Κοινότητας Εύας Γιάννης Καλύβας, ο εκπρόσωπος της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας Θανάσης Ψαρούλης, η διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Εύας Πετρούλα Γεωργοπούλου και τσολιάδες που με αρχηγό τον «Παπατσώνη» συμμετέχουν κάθε χρόνο στην αναπαράσταση της ανακατάληψης της Καλαμάτας.