Επτά οι μαθητές από την Ουκρανία που φοιτούν σε σχολεία της Καλαμάτας

Επτά οι μαθητές από την Ουκρανία που φοιτούν σε σχολεία της Καλαμάτας

Μια μεγάλη αγκαλιά για επτά μικρούς μαθητές που έφτασαν από την Ουκρανία άνοιξε στην Καλαμάτα, σε μια προσπάθεια τόσο τα ίδια τα παιδιά όσο και οι συγγενείς τους να βρουν τα νέα τους πατήματα, αφήνοντας πίσω τις τραγικές εικόνες που βίωσαν λόγω του πολέμου που εκτυλίσσεται τον τελευταίο μήνα στη χώρα τους.

Μέχρι σήμερα σε σχολεία της Καλαμάτας φοιτούν επτά μαθητές, σε Δημοτικά Σχολεία και σε ένα Νηπιαγωγείο, τα οποία έχουν ενταχθεί ήδη στο σχολικό περιβάλλον με τη βοήθεια των συμμαθητών και των δασκάλων τους.

Όπως εξήγησε η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, Θεοφανία Σιούτη, πέντε μαθητές έχουν εγγραφεί και παρακολουθούν μαθήματα στα 3ο, 4ο και 8ο Δημοτικά Σχολεία Καλαμάτας, ενώ δύο ακόμα μικρότεροι μαθητές φοιτούν στον παιδικό σταθμό «Το Περιβόλι της Γιαγιάς».

Σύμφωνα με την κα Σιούτη, το επόμενο διάστημα πρόκειται να ξεκινήσουν μαθήματα στο ειδικά διαμορφωμένο τμήμα υποδοχής στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, το οποίο θα παρέχει μαθήματα περί τις 2 σχολικές ώρες από το ωρολόγιο πρόγραμμά τους, ενώ αναμένεται τις επόμενες ημέρες να καλυφθεί η θέση του εκπαιδευτικού.

Χρ.Μ.