Η φιλοζωική Γιορτή του Νότου ήρθε για να μείνει!

Η φιλοζωική Γιορτή του  Νότου ήρθε για να μείνει!

Το φιλοζωικό της φεστιβάλ απέκτησε η Καλαμάτα, καθώς η Γιορτή του Νότου που διεξήχθη το περασμένο Σαββατοκύριακο, ξεπέρασε κάθε προσδοκία σε επιτυχία, συμμετοχή, προσφορά και θετική ενέργεια, που αγκάλιασε τόσο τα αδέσποτα όσο και τον κόσμο.

Εκτός από τις χαρούμενες ουρές και μουσούδες που έκαναν το πέρασμά τους από την εκδήλωση (όπως και ο Νικ ο πάπιος που έκλεψε αβίαστα την παράσταση κατά την παρουσία του), οι άνθρωποι είχαν (έχουν!) εξίσου την ανάγκη να νιώσουν το χρώμα και το φως, τη μουσική και το χορό, την επικοινωνία, το «μαζί» και τη δημιουργία, το χαμόγελο, την εύθυμη διάθεση και την ελπίδα –και τα βρήκαν όλα στο Ιστορικό Κέντρο, κάτω από την Υπαπαντή, το περασμένο διήμερο.

Και ναι, το έργο που δημιούργησε «επί τόπου» ο Skitsofrenis -απαθανατίζοντας χαρούμενη και απελευθερωμένη την αγαπημένη Ήρα του Γιάννη, η οποία έφυγε πριν από λίγες μέρες από τη ζωή- βρήκε αμέσως αγοραστή και τα έσοδα θα πάνε κι αυτά για τις τεράστιες και διαρκείς ανάγκες του Φιλοζωικού και των αδέσποτων ζώων.

Την εκδήλωση τίμησε, μεταξύ άλλων, με την παρουσία του ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος και εντυπωσιασμένος κι αυτός από όσα όμορφα συνέβησαν το Σαββατοκύριακο στην πόλη, έδωσε την παρότρυνση η σημαντική αυτή γιορτή του εθελοντισμού να καθιερωθεί (πιθανότατα σε 6μηνιαία βάση) και να επεκταθεί σε όλο τον πεζόδρομο της Μπενάκη.

Την πρωτοβουλία της Γιορτής του Νότου και το μεγάλο οργανωτικό βάρος ανέλαβε η Μαρία Ασημακοπούλου, ενεργή φιλόζωος, ιδιοκτήτρια του καταστήματος «Κουκουβαγιάκι» και εμπνευσμένο μέλος του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας, την οποία και ευχαριστεί ο Φιλοζωικός Όμιλος Καλαμάτας. Η ίδια ανέλαβε να ευχαριστήσει εκ μέρους όλων και όσους στήριξαν τη δράση και να κάνει μια μικρή «αποτίμηση» αυτού του αξέχαστου διήμερου:

«Η Γιορτή του Νότου στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία και είμαστε ευγνώμονες για την ανταπόκριση και τη θετική ενέργεια που έδειξαν όσοι την επισκέφτηκαν. Χορέψαμε, επικοινωνήσαμε, γελάσαμε, συνεισφέραμε στην προσπάθεια του Φιλοζωικού Ομίλου Καλαμάτας +ΒΙΩΝΩ,

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χορηγούς μας, που με τόσο καλή διάθεση ανταποκρίθηκαν:

1. Kalamata Papadimitriou για τις κρέμες βαλσάμικου και μουστάρδες  2.Οινοπαντοπωλείον Χρυσομάλλης για τον αποθηκευτικό χώρο που μας προσέφερε

3. Just Vegan για τις vegan λιχουδιές τους

4. Μersina’s creations για τα Wax melts

5. Παπαθεοδώρου για τους ξηρούς καρπούς 6. Pyrography Falideas για τις πυρογραφίες

7. Αργύρης Μαυρέας για τα σκίτσα του απίθανου Jack

8. Αφοί Ι.Λάμπου για τα παστέλια

9. Χρόνης Χρονόπουλος για τις εκτυπώσεις των σκίτσων του Αργύρη Μαυρέα

10. Ρούμπος για τα είδη συσκευασίας

11. Mamellada & Fragorita για τα τσάτνεϊ και τον φυσικό χυμό φραγκόσυκου 12.MisSomThink για τα υπέροχα πλεκτά της 13.Φοίνο food & wine bistro

14. Καντζιλιέρης για τα είδη συσκευασίας και όχι μόνο

15. Μεσσηνιακή Ζυθοποιία για τις μπύρες ΝΕΜΑ

16.SOUL’ S THREAD για τα χειροποίητα μακραμέ κοσμήματα

17. HILE POCITO για τα χειροποίητα κοσμήματα

18.Plexi Land για τις πλεκτές δημιουργίες της 19.Κωνσταντίνα Φούκα για τη δωρεά του 100% των εσόδων από την πώληση του βιβλίου της 20.KALAMATA DIVE CENTER, το οποίο θα δωρίσει το 50% από ιδιαίτερο μάθημα κατάδυσης με φιάλες

21.Βασίλης Λούζης για τα ξύλινα έργα του

22. Bean Witched για το υπέροχο vegan φαγητό

23.Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ για τα ντοκιμαντέρ με σκοπό την ευαισθητοποίηση των παιδιών

24.Skitsofrenis για το μοναδικό του έργο

25. Λαογραφικός Σύλλογος Κορύβαντες για την υπέροχη παραδοσιακή νότα που έδωσαν σε αυτήν την γιορτή

26.Σαραντοπούλου Events Services για την ηχητική κάλυψη

27. Papier Rouge για τα γραφιστικά της εκδήλωσης

28. Celebration Design για τα μπαλόνια που διακοσμούσαν την γιορτή

29. Φροντιστήριο Ξένων Γλωσσών Τσιλιβαράκος Νίκος για τον εξοπλισμό και τον χώρο και

30. Spring air Messinia για το χώρο!

Ολόψυχα ευχαριστούμε την εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ και το κανάλι BEST που επικοινώνησαν τη Γιορτή του Νότου!

Ευχαριστούμε, μέσα από την καρδιά μας, τους εθελοντές, τους δικούς μας ανθρώπους, για την πολύτιμη βοήθειά τους: Γιώργος, Φωτεινή, Ελευθερία, Ελένη, Μπέτυ, Αντώνης, Αντώνης, Βέρα, Σταύρος, Κική, Μαρία, Βένια, Θοδωρής, Δημήτρης, Χλόη, Άγγελος, Οδυσσέας, Γρηγόρης, Νίκος, Μαίρη, Ειρήνη, Χριστίνα, Ελένη, Νένα, Λιάνα, Γιάννα, Ρενάτα, Βασιλεία, Μαριβάσια, Αγγελική!

Ευχαριστούμε το δήμαρχο της πόλης μας, κύριο Θανάση Βασιλόπουλο, που μας τίμησε με την παρουσία του και για τη δέσμευσή του να στηρίζει τέτοιες προσπάθειες!

Αν και το ευχαριστώ είναι λίγο για την αγάπη σας. Όλοι μαζί μπορούμε! Εις το επανιδείν!

Υ.Γ. Αξιοθαύμαστη και σημαδιακή λες η επίσκεψη της αδέσποτης σκυλίτσας που βρέθηκε ξαφνικά εν μέσω του κόσμου, μπροστά στα πόδια των εθελοντών του Φιλοζωικού, με ικετευτικό βλέμμα, λες και ζητούσε βοήθεια. Ήταν γεμάτη όγκους. Πόσο παράξενο… Φυσικά οι εθελοντές την περιέθαλψαν αμέσως και ευελπιστούμε ότι όλα θα πάνε καλά γι’ αυτήν!».

Της Χριστίνας Ελευθεράκη