Η μαρίνα Καλαμάτας “τραβάει” το ενδιαφέρον επενδυτών

Η μαρίνα Καλαμάτας  “τραβάει” το ενδιαφέρον επενδυτών

Αν και ο νόμος βάζει… φρένο μέχρι το 2023

Στο τέλος του 2021 ένας νόμος που ψηφίστηκε ήταν η αφορμή να ανατραπούν τα σχέδια του Δήμου Καλαμάτας για τη βέλτιστη διαχείριση της Μαρίνας, αφού, όπως αποφασίστηκε, η εταιρεία που τη διαχειρίζεται θα συνεχίσει να την εκμεταλλεύεται μέχρι το 2023.

Σύμφωνα με επανειλημμένες δηλώσεις –και- στο Δημοτικό Συμβούλιο του δημάρχου Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλου, το 2021, η απόφαση της Δημοτικής Αρχής ήταν με την ολοκλήρωση της σύμβασης να γίνει νέος διαγωνισμός για την ανάθεση της διαχείρισης, εκμετάλλευσης και ίσως υλοποίησης νέων έργων στη μαρίνα. Μάλιστα, ο δήμαρχος είχε ανακοινώσει ότι εταιρείες του συγκεκριμένου κλάδου είχαν δείξει ενδιαφέρον και είχαν ζητήσει στοιχεία για τη μαρίνα από το Δήμο, αλλά και ότι η εταιρεία που διαχειρίζεται τη μαρίνα είχε καταθέσει πρόταση στη Δημοτική Αρχή για την παράταση της σύμβασής της.

Σύμφωνα με χθεσινές δηλώσεις του δημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου στο “Θ”, έχει δημιουργηθεί η ανάλογη επιτροπή από το Δήμο Καλαμάτας προκειμένου να βρεθεί ο νομικός τρόπος – και επίσημα- υιοθέτησης της απόφασης, αν και, όπως μας επανέλαβε, το 2023 θα γίνει ο διαγωνισμός, παρά την πρόταση της σημερινής εταιρίας να συνεχίσει την εκμετάλλευσή της για τα επόμενα 13 χρόνια.

Α.Π.