Καλαμάτα: Μητρόπολη, Δήμος και ιατροί συγκεντρώνουν ιατροφαρμακευτικό υλικό για την Ουκρανία

Καλαμάτα: Μητρόπολη, Δήμος και ιατροί συγκεντρώνουν ιατροφαρμακευτικό υλικό για την Ουκρανία

Έκκληση προς τον κόσμο

Τα σημεία συγκέντρωσης στην Καλαμάτα και η λίστα με αυτά που χρειάζονται

Πρωτοβουλία συγκέντρωσης ιατροφαρμακευτικού υλικού έχουν αναλάβει η Μητρόπολη Μεσσηνίας σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας, τον Ιατρικό Σύλλογο Μεσσηνίας και τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Μεσσηνίας και καλούν τον κόσμο που μπορεί να συνεισφέρει.

Όπως αναφέρθηκε, αυτά που χρειάζονται είναι συγκεκριμένα και όχι κλινοσκεπάσματα ή τρόφιμα που κάποιοι έχουν ξεκινήσει να συγκεντρώνουν.

Σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε σήμερα εκπρόσωποι των παραπάνω φορέων μίλησαν για την όλη προσπάθεια.

Από την πλευρά του, ο μητροπολίτης Μεσσηνίας ανέφερε ότι εδώ και 15 μέρες βρισκόμαστε μπροστά σε μια εισβολή και αιματοχυσία ενός λαού σε έναν άλλο λαό, κάτι που έχει συνέπειες, όχι μόνο κοινωνικές, αλλά κυρίως συνέπειες που έχουν να κάνουν με τη ζωή των ανθρώπων οι οποίοι έχουν υποστεί τα δεινά αυτού του πολέμου.

Έτσι η Μητρόπολη Μεσσηνίας μαζί με το Δήμο Καλαμάτας και τους Ιατρικό και Οδοντιατρικό Σύλλογο Καλαμάτας αποφάσισαν να συντονιστούν για να αποστείλουν φαρμακευτικό και νοσηλευτικό υλικό, που αποτελούν άμεση ανάγκη αυτή τη στιγμή.

Ο κ. Χρυσόστομος πρόσθεσε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ανάγκη ούτε για τρόφιμα, ούτε για ρούχα, ούτε για κλινοσκεπάσματα. Έτσι κάλεσε τους πάντες που έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν την προσφορά τους σε είδος, προσφορά που θα συλλέγεται στο χώρο του Ασύλου Ανιάτων, καθώς και σε χώρους που ο Δήμος Καλαμάτας έχει ορίσει, με σκοπό να μπορέσουν τα συγκεντρωθέντα να σταλούν στην Ουκρανία.

Με τη σειρά του ο δήμαρχος Καλαμάτας ανέφερε ότι ο Δήμος ενώνει τη φωνή του με τη Μητρόπολη και όλους τους φορείς που συγκεντρώνουν βοήθεια προς τους δοκιμαζόμενους από τον πόλεμο.

Ο Δήμος Καλαμάτας, εκτός από τη συγκέντρωση των ειδών, θα στηρίξει το δύσκολο κομμάτι της αποστολής τους. Επίσης, ήδη έχει ενεργοποιηθεί τηλεφωνική γραμμή στο γραφείο του αρμόδιου αντιδημάρχου για να δίδονται πληροφορίες σε αυτούς που θέλουν να προσφέρουν.

Ο κ. Βασιλόπουλος ανέφερε ακόμα ότι ήδη οικογένειες από την Ουκρανία φιλοξενούνται σε σπίτια στην Καλαμάτα, κυρίως σε άτομα που έχουν ήδη κάποια σχέση, ενώ υπάρχουν και αυτοί που έχουν δηλώσει το ενδιαφέρον τους να προσφέρουν σπίτι για να φιλοξενηθούν οικογένειες.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας δήλωσε ότι το τελευταίο διάστημα έχουμε πρωτόγνωρα γεγονότα στην ήπειρο της Ευρώπης, έναν πόλεμο που είναι πάρα πολύ σκληρός, με γυναικόπαιδα να μετακινούνται και να προσπαθούν να φύγουν από τη δίνη του.

Ο κ. Τζωρτζίνης επισήμανε ότι είναι γνωστό ότι υπάρχουν τραυματίες και ασθενείς που μένουν πίσω στην Ουκρανία, κάτι που δεν μπορεί να αφήσει τον ιατρικό κόσμο αδιάφορο, έτσι η βοήθεια της Μητρόπολης και του Δήμου είναι σημαντική, αφού διαφορετικά δε θα ήταν εύκολη η συλλογή των ειδών.

Κλείνοντας κάλεσε τον κόσμο να βάλει το χέρι στην καρδιά του και όπως και όσο μπορεί να βοηθήσει, με συγκεκριμένα είδη και όχι τρόφιμα και κλινοσκεπάσματα, τα οποία μάλιστα δεν μπορούν να περάσουν στη χώρα.

Τέλος, η πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας χαρακτήρισε την κατάσταση πρωτόγνωρη για τα σημερινά δεδομένα.

Η κα Θεοδωροπούλου ανέφερε ότι ο Οδοντιατρικός Σύλλογος είναι δίπλα στον ανθρώπινο πόνο, ενώ δήλωσε σίγουρη ότι όλοι θα βοηθήσουν και εξέφρασε την ελπίδα οι «μεγάλοι» να ανοίξουν τα μυαλά για να σταματήσει ο ανθρώπινος πόνος.

Σημεία συγκέντρωσης ειδών
Η βοήθεια θα συλλέγεται στο Άσυλο Ανιάτων (Λακωνικής 333) Καλαμάτα, κάθε Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη, από ώρα 10 π.μ. έως 1 μ.μ. και στο
Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Καλαμάτας, από Δευτέρα έως Παρασκευή, κατά
τις εργάσιμες ώρες.

Η λίστα με τα είδη

Π.Μπ.