Κέντρο Υγείας Καλαμάτας: Μεγάλη πτώση στους εμβολιασμούς ενηλίκων και παιδιών

Κέντρο Υγείας Καλαμάτας: Μεγάλη πτώση στους εμβολιασμούς ενηλίκων και παιδιών

Πτωτική τάση καταγράφουν οι εμβολιασμοί που πραγματοποιούνται το τελευταίο διάστημα στο Κέντρο Υγείας Καλαμάτας, όπως ανέφερε μιλώντας στο «Θ», ο διευθυντής του ΚΥ, Παναγιώτης Κατσαφάδος.

Ειδικότερα, όπως μας εξήγησε, παρότι τους μήνες «αιχμής» της πανδημίας, οι εμβολιασμοί άγγιζαν τους 400 ημερησίως, πλέον δεν παρατηρείται η ίδια κινητοποίηση από τον κόσμο προκειμένου να εμβολιαστεί. Πλέον, η εικόνα που παρατηρείται με τους εμβολιασμούς στο Κέντρο Υγείας της πόλης να φτάνουν τους 75-80 ενήλικες ανά ημέρα, οφείλεται εν μέρει στο ότι ο κόσμος έχει ήδη εμβολιαστεί, ενώ, ακόμα, υπάρχει ένα ποσοστό 25-30% που δε σκοπεύει να εμβολιαστεί στο άμεσο διάστημα.

Μείωση εμβολιαστικών γραμμών

Ως αποτέλεσμα της μεγάλης πτώσης των εμβολιασμών που πραγματοποιούνται τις τελευταίες τρεις εβδομάδες στο ΚΥ, ο κ. Κατσαφάδος σημείωσε ότι, από την 1η Μαρτίου αποφασίστηκε η μείωση των εμβολιαστικών γραμμών από τέσσερις σε μία, η οποία μάλιστα αφορά σε εμβολιασμούς ενηλίκων τρεις φορές την εβδομάδα.

«Εάν η τρέχουσα ροή των εμβολιασμών παραμείνει σ’ αυτό το ποσοστό, εκτιμώ ότι σε ένα μήνα από τώρα, πιθανότατα να μη χρειάζεται και γιατρός στην εμβολιαστική διαδικασία του Κέντρου, καθώς θα προσέρχονται ελάχιστοι για εμβολιασμό καθημερινά», υπογράμμισε ο ίδιος.

Τα παιδιά

Παράλληλα, όσον αφορά στα παιδιά ηλικίας 5-11 ετών, η εμβολιαστική διαδικασία συνεχίζει σε καθημερινή βάση, όμως κι εκεί, ο αριθμός καταγράφεται αισθητά πεσμένος συγκριτικά με το προηγούμενο διάστημα, δεδομένου ότι από 60-70 εμβολιασμούς παιδιών καθημερινά, πλέον πραγματοποιούνται περίπου 7-8 την ημέρα.

Χρ.Μ.