Κινητοποιήσεις ετοιμάζει η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου

Κινητοποιήσεις ετοιμάζει η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου

Όπως αποφασίστηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ.

Κινητοποιήσεις για να μην αφανισθεί η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα ετοιμάζει η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας και Ιθάκης, όπως αποφασίσθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου στον Πύργο Ηλείας το Σαββατοκύριακο.

Κινητοποιήσεις

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκε το πλάνο δράσεων και οι επόμενοι βηματισμοί της Ομοσπονδίας σχετικά με την ενεργειακή κρίση που έχει εκτινάξει τις τιμές στις πρώτες ύλες και τα τρόφιμα, πιέζοντας έτσι τη ρευστότητα τόσο των επιχειρήσεων όσο και των νοικοκυριών.

Απέναντι, λοιπόν, στην ανάγκη για επιβίωση αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί το προσεχές διάστημα κινητοποίηση και οι αγώνες να συνεχιστούν μέχρι να σταματήσει η κυβέρνηση να παρακάμπτει τα αιτήματα του κλάδου.

«Οφείλουν όλοι μαζί ενωμένοι οι φορείς να αγωνιστούν από κοινού για τις δίκαιες διεκδικήσεις των μικρών και μικρομεσαίων εμπόρων. Μόνο αν συνδράμουν όλοι θα αποτραπούν η καταστροφή του επιχειρείν και ο αφανισμός της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας», τονίζεται σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.

Ο πρόεδρος της ΟΕΕΣΠ, Γεώργιος Βαγενάς, επισήμανε ότι όλες οι επιχειρήσεις βαδίζουν σε τεντωμένο σχοινί, καθώς προτού ακόμα ανακάμψει η οικονομία από την πανδημία του κορωνοϊού ήρθαν η ενεργειακή κρίση και ο πόλεμος στην Ουκρανία.

«Σε ένα τέτοιο δυστοπικό σκηνικό η κυβέρνηση θα πρέπει επιτέλους να βοηθήσει ουσιαστικά τις εναπομείνασες μικρομεσαίες επιχειρήσεις και όχι να γκρεμίσει τις όποιες ελπίδες υπήρχαν για ανάκαμψή τους», κατέληξε.

Β.Β.