Κυπαρισσία: Έκλεινε όλο το πεζοδρόμιο, βγήκε στο δρόμο ο οικίσκος της πιάτσας

Κυπαρισσία: Έκλεινε όλο το πεζοδρόμιο, βγήκε στο δρόμο ο οικίσκος της πιάτσας

Απίστευτα όσα συμβαίνουν στην Κυπαρισσία με τον… προκάτ οικίσκο της «νέας» πιάτσας των ταξί στην οδό Νοσοκομείου, ο οποίος ενώ από τις αρχές του μήνα τοποθετήθηκε στο πεζοδρόμιο κλείνοντας τη διέλευση πεζών, τις προηγούμενες μέρες – έπειτα από αντιδράσεις – βγήκε στο δρόμο… Ναι, στο δρόμο. Το μεγαλύτερο τμήμα του οικίσκου είναι στο πεζοδρόμιο, αλλά, προφανώς, για να καμφθούν αντιδράσεις κατοίκων μετατοπίστηκε, με συνέπεια μέρος αυτού είναι επί του οδοστρώματος, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία που έστειλαν κάτοικοι στο «Θ». Όχι, βέβαια, πως «λύθηκε» το πρόβλημα διέλευσης από το σημείο εκείνο του πεζοδρομίου, αφού δεν είναι εντελώς ανεμπόδιστη η μετακίνηση για πεζούς, ΑμεΑ, μητέρες με καροτσάκια, ηλικιωμένους με τσάντες στα χέρια. Εκτός από τον προκάτ οικίσκο και πίσω από αυτόν κατασκευάστηκε παρτέρι για λουλούδια κ.τ.λ.

Κάτοικοι αναφέρουν ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία: «[…] Σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους πόλεων και οικισμών, που προορίζονται για την κυκλοφορία πεζών, επιβάλλεται ελεύθερη ζώνη όδευσης πεζών, που χρησιμοποιείται για τη συνεχή, ασφαλή και ανεμπόδιστη κυκλοφορία κάθε κατηγορίας χρηστών, με απαραίτητο ελάχιστο πλάτος 1,50 μ. (του κρασπέδου μη συνυπολογιζόμενου) ελεύθερο από κάθε είδους σταθερό ή κινητό εμπόδιο και μέγιστη αποδεκτή εγκάρσια κλίση 2%. Οποιαδήποτε εξυπηρέτηση, όπως σήμανση, φύτευση, αστικός εξοπλισμός, απαγορεύεται να τοποθετείται εντός της ελεύθερης ζώνης όδευσης πεζών…».

Συνεχίζουν δε να αναρωτιούνται, εάν υπάρχουν απόφαση, έγκριση και άδεια για να τοποθετηθεί ο προκάτ οικίσκος στο σημείο και ποιες Αρχές και υπηρεσίες αποφάσισαν, συμφώνησαν, ενέκριναν και αδειοδότησαν την τοποθέτησή του. Επίσης, εάν υπάρχει εγκεκριμένη μελέτη, προϋπολογισμός και τηρήθηκαν διαδικασίες του νόμου για όσα γίνονται στην οδό Νοσοκομείου. Και τελικά, αναρωτιούνται, ακόμη και η μετακίνηση της πιάτσας στην οδό Νοσοκομείου είναι νόμιμη ή πάσχει νομιμότητας;