Με άρωμα Μεσσηνίας το πρώτο βιβλίο της Μαρίας Σμυρναίου

Με άρωμα Μεσσηνίας το πρώτο βιβλίο της Μαρίας Σμυρναίου

Δεκαεννέα διηγήματα, μέσα από τα οποία η συγγραφέας, Μαρία Σ. Σμυρναίου, υπενθυμίζει ότι «υπάρχουν πολλές οπτικές για τα στιγμιότυπα της ζωής μας.

Όχι μόνο από τους άλλους αλλά και από εμάς τους ίδιους», περιλαμβάνονται στο “Η κουκουβάγια ήταν η πρωταγωνίστρια” που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις « Ελκυστής». Πολύ …φρέσκο και το περιεχόμενο, καθώς οι ιστορίες της κας Σμυρναίου γράφτηκαν από τον Μάρτιο μέχρι και τον Αύγουστο του 2021, ενώ ο γενικός τίτλος και το εξώφυλλο είναι εμπνευσμένα από το εντυπωσιακό γκράφιτι, “Knowledge speaks – Wisdom listens” που δημιούργησε ο street artist, WD, στην περιοχή του σταθμού Λαρίσης, στην Αθήνα.

Ανάμεσα στις 122 σελίδες του “Η κουκουβάγια ήταν η πρωταγωνίστρια” τη θέση της βρήκε και η Μεσσηνία και ειδικότερα το λιμάνι και το κάστρο της Κορώνης, με την Μαρία Σμυρναίου να «καταθέτει» στο 18ο κεφάλαιο τους άρρηκτους δεσμούς που δημιούργησε με την περιοχή μας από την περίοδο που διέμενε στην Καλαμάτα και δίδασκε ως καθηγήτρια.

Στο σύντομο βιογραφικό της διαβάζουμε:
Η Μαρία Σ. Σμυρναίου αποφοίτησε από το τμήμα Ιστορίας – Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εδώ και είκοσι χρόνια εργάζεται στη δημόσια δευτεροβάθμια εκπαίδευση και νιώθει ευγνώμων για την καθημερινή της επικοινωνία με τους μαθητές της. Η ίδια είναι μητέρα τριών παιδιών. Αυτή είναι η πρώτη της προσωπική συλλογή διηγημάτων.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν το βιβλίο “Η κουκουβάγια ήταν η πρωταγωνίστρια” από όλα τα βιβλιοπωλεία της Ελλάδας. Επίσης, είναι διαθέσιμο και στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα των εκδόσεων Ελκυστής: https://elkistis.gr/product/η-κουκουβάγια-ήταν-η-πρωταγωνίστρια/ .