Μεσσηνία: Δύσκολη μέρα και η χθεσινή για την Πυροσβεστική

Μεσσηνία: Δύσκολη μέρα και η χθεσινή  για την Πυροσβεστική

Μπορεί η αντιπυρική περίοδος να μην έχει ακόμα ξεκινήσει, αλλά ήδη η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει κληθεί σε δεκάδες περιστατικά, τα οποία έχουμε συνηθίσει να συμβαίνουν καλοκαίρι, αφού αφορούν δασικές εκτάσεις.

Οι περισσότερες φωτιές των τελευταίων ημερών έχουν ξεκινήσει από πολίτες που αποφάσισαν να καθαρίσουν τα χωράφια τους, αγνοώντας τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή, με αποτέλεσμα η φωτιά να τους «φύγει» και τη συνέχεια να είναι γνωστή.

Χθες η πρώτη μεγάλη φωτιά εκδηλώθηκε στην Ανθούσα, που ξεκίνησε το πρωί και κατάφερε να κάψει πάνω από 100 στρέμματα δασικής έκτασης. Μάλιστα, στη μάχη της κατάσβεσης, πέρα από τις επίγειες δυνάμεις, συμμετείχε κι ένα canadair.

Επόμενη φωτιά ήταν στην περιοχή της Πλατανόβρυσης, όπου έκαψε χαμηλή βλάστηση, ενώ φωτιά ξέσπασε και στην Αρκαδική Πύλη.

Ευτυχώς οι εργαζόμενοι στον Αρχαιολογικό Χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης την αντιλήφθηκαν άμεσα και έσπευσαν αρχικά να την περιορίσουν και στη συνέχεια να τη σβήσουν, με τη συμβολή των πυροσβεστών που μετακινήθηκαν προς το σημείο.

Τέλος, φωτιά ξέσπασε αργά το απόγευμα στο Καρτερόλι, όπου έκαψε καλάμια.

Τα παραπάνω περιστατικά δεν ήταν τα μόνα που συνέβησαν χθες, αλλά τα σημαντικότερα, κάτι που δείχνει ότι χρειάζεται προσοχή, ειδικά όταν επικρατούν άνεμοι.
Π.Μπ.

Φ΄ώτο αρχείου