Μητσοτάκης: Η Ελλάδα θα ανακατασκευάσει το μαιευτήριο της Μαριούπολης που βομβαρδίστηκε

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα θα ανακατασκευάσει το μαιευτήριο της Μαριούπολης που βομβαρδίστηκε

Η Ελλάδα θα αναλάβει να ανακατασκευάσει το μαιευτήριο της Μαριούπολης που βομβαρδίστηκε, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων με άλλους τρεις ηγέτες των χωρών που νότου που συμμετείχαν σε σύσκεψη σήμερα στη Ρώμη, δηλαδή του πρωθυπουργού της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι, της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ και της Πορτογαλίας, Αντόνιο Κόστα ο πρωθυπουργός θέλησε να εκφράσει δημόσια τον αποτροπιασμό του για όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία, «ειδικά στην Μαριούπολη». «Γνωρίζετε το έντονο ελληνικό ενδιαφέρον για την πόλη αυτή, η οποία έχει μετατραπεί σε σύμβολο αντίστασης του ουκρανικού λαού απέναντι στη ρωσική επιθετικότητα, καθώς εκεί κατοικούν παραπάνω από 100.000 ελληνικής καταγωγής Ουκρανοί», τόνισε.

Συνεχίζοντας, σημείωσε ότι «επειδή πρέπει να σκεφτόμαστε και την επόμενη ημέρα, η ελληνική κυβέρνηση θα αναλάβει όταν τελειώσουν οι εχθροπραξίες και ξεκινήσει η διαδικασία της αποκατάστασης να ανακατασκευάσει το μαιευτήριο της Μαριούπολης το οποίο και βομβαρδίστηκε τις τελευταίες εβδομάδες ως μία μικρή έμπρακτη στήριξη στη μεγάλη προσπάθεια ανοικοδόμησης που θα πρέπει η Ουκρανία να κάνει όταν με το καλό, σύντομα ελπίζουμε, τελειώσουν οι εχθροπραξίες».

iefimerida.gr