Νοσοκομείο Καλαμάτας: «Ανυπέρβλητες συνθήκες επέβαλαν τυχόν εισαγωγές παιδιών να παραπέμπονται στην Τρίπολη»

Νοσοκομείο Καλαμάτας: «Ανυπέρβλητες συνθήκες επέβαλαν τυχόν εισαγωγές παιδιών να παραπέμπονται στην Τρίπολη»

Προσελήφθησαν δύο μόνιμοι ιατροί, Παθολογίας και Πνευμονολογίας

Διαμαρτυρίες και παράπονα γονέων προκάλεσε το Σάββατο, η έλλειψη παιδιάτρου στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας, καθώς ο ένας γιατρός είχε ήδη ολοκληρώσει εφημερία και δεν μπορούσε να συνεχίσει και ο δεύτερος έχει νοσήσει με covid και βρίσκεται σε καραντίνα.

Την αδυναμία αυτή, όπως μας ενημέρωσε η διοικήτρια του νοσοκομείου Ελένη Αλειφέρη, γνώριζαν και γι’ αυτό εκείνη την ημέρα λειτούργησαν σύμφωνα με όσα προβλέπονται σε τέτοιες περιπτώσεις, με τις πιθανές εισαγωγές παιδιών να παραπέμπονται στο Νοσοκομείο Τρίπολης. Διευκρίνισε δε, ότι αυτό συνέβη μόνο το Σάββατο.

Νέοι ιατροί

Στο μεταξύ, χθες στο γραφείο της διοικήτριας του νοσοκομείου ανέλαβαν υπηρεσία στην Κλινική Covid του Ιδρύματος δύο νέοι γιατροί.

Πρόκειται για τη Δανάη Ελευθερίου που εργαζόταν ήδη στη κλινική Covid ως επικουρική ιατρός και πλέον καταλαμβάνει προσωρινή και προσωποπαγή θέση ειδικευμένου ιατρού Πνευμονολογίας – Φυματιολογίας,  με βαθμό Επιμελητού Β’ του Γ.Ν. Μεσσηνίας, Ν.Μ. Καλαμάτας,  θέση του κλάδου ιατρών ΕΣΥ επί θητεία, και τον Χρήστο Σκοπελίτη, που καταλαμβάνει μόνιμη θέση ειδικευμένου ιατρού Παθολογίας με βαθμό Επιμελητή Β’ κλάδου ιατρών ΕΣΥ επί θητεία, έπειτα από προκήρυξη του υπουργείου Υγείας το 2021.

Παιδίατροι

Γονείς το Σάββατο που χρειάσθηκε να απευθυνθούν στο νοσοκομείο ενημερώνονταν ότι για πιθανή εισαγωγή του παιδιού θα έπρεπε να μεταβούν στην Τρίπολη. Αυτό, όπως ήταν αναμενόμενο, προκάλεσε αντιδράσεις και παράπονα.

Όπως εξήγησε η κα Αλειφέρη, το Σάββατο στην Παιδιατρική του Νοσοκομείου Καλαμάτας δε νοσηλευόταν κανένα παιδί. Λόγω της μιας εφημερίας που είχε ολοκληρωθεί και τη νόσηση του δεύτερου γιατρού με κορωνοϊό, δεν υπήρχε για την ημέρα εκείνη κανένας ειδικευμένος γιατρός.

Έτσι, σύμφωνα και με όσα ορίζονται για αυτές τις περιπτώσεις και για λόγους ασφαλείας, η όποια περίπτωση εισαγωγής παιδιού παραπεμπόταν στο Νοσοκομείο Τρίπολης.

«Όταν νοσήσει ένας γιατρός, τουλάχιστον για επτά ημέρες είναι εκτός υπηρεσίας. Αυτό συμβαίνει σε πολλά τμήματά μας και σε όλες τις ειδικότητες γιατρών. Οι υπόλοιποι γιατροί καλύπτουν τις ημέρες απουσίας. Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που οι γιατροί δεν μπορούν να καλύψουν. Δεν μπορείς να βάλεις υπερεφημέρευση σε ένα γιατρό. Υπάρχουν και λόγοι ασφαλείας. Για το Σάββατο γνωρίζαμε αυτή την αδυναμία στην Παιδιατρική και σύμφωνα με όσα λέει η νομοθεσία, είχαμε λάβει την πρόνοια, γνωρίζοντας ήδη από την Πέμπτη για την εφημερία της Τρίπολης», διευκρίνισε η κα Αλειφέρη.

Της Βίκυς Βετουλάκη