Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου 1821 στο Δήμο Πύλου – Νέστορος

Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου 1821 στο Δήμο Πύλου – Νέστορος

Με την καθιερωμένη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της εθνικής επετείου 25ης Μαρτίου 1821, σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του  Δήμου Πύλου – Νέστορος.

Ο Δήμαρχος κ. Παναγιώτης Καρβέλας παρέστη στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Χώρα, της Δημοτικής Ενότητας Νέστορος του Δήμου Πύλου – Νέστορος.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το πρωί με την καθιερωμένη Δοξολογία, στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου Χώρας.

Στη συνέχεια εψάλλη επιμνημόσυνη δέηση και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο χώρο του Ηρώου των Πεσόντων, από τον Δήμαρχο Πύλου – Νέστορος κ. Παναγιώτη Καρβέλα, τον Αντιδήμαρχο Νέστορος κ. Δημήτρη Γαϊτάνη, τον Πρόεδρο της Κοινότητας Χώρας κ. Διονύσιο Δημητρόπουλο, τον Τοπικό Αστυνόμο Χώρας κ. Νικόλαο Ανδριώτη – Ανθυπαστυνόμο, εκπρόσωποι από τα Σχολεία: 1ο Δημοτικό Σχολείο Χώρας, 2ο Δημοτικό Σχολείο Χώρας, Γυμνάσιο Χώρας και Λύκειο Χώρας.

Τον Πανηγυρικό της Ημέρας εκφώνησε η εκπαιδευτικός του 2ου Δημοτικού Σχολείου Χώρας κ. Ιωάννα Φουσέκη.

Με σύμμαχο τον ηλιόλουστο καιρό, η παρέλαση των μαθητών πραγματοποιήθηκε με επιτυχία.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος κ. Παναγιώτης Καρβέλας μετά την παρέλαση, ευχόμενος υγεία και προκοπή σε όλο τον κόσμο, επισήμανε:

«Εύχομαι από καρδιάς υγεία και καλή πρόοδο σε όλους. Ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου, μαζί με την λαμπρή εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, ταυτίστηκε με την Επανάσταση και τον εορτασμό της κι αποτέλεσε την αφετηρία της Εθνικής Παλιγγενεσίας.

 Τιμούμε τους αγωνιστές Έλληνες του 1821, που με γενναιότητα, αυταπάρνηση και υψηλό αίσθημα ατομικής ευθύνης απέναντι στην πατρίδα, έδωσαν μάχη για την Ελευθερία του Έθνους μας.

 Η αποφασιστικότητα, η τόλμη και η πίστη στα ιδανικά των Ηρώων του 1821 ας γίνει για όλους μας πρότυπο, που επιτυγχάνεται με συλλογική προσπάθεια και αίσθημα ενότητας.

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες για την πολύ καλή εμφάνισή τους στην παρέλαση και τους εκπαιδευτικούς για την προετοιμασία των μαθητών.

Χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες!».

Ανάλογες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και στις έδρες των υπόλοιπων Δημοτικών Ενοτήτων Πύλου, Κορώνης, Μεθώνης, Χιλιοχωρίων και Παπαφλέσσα.

Οι εκδηλώσεις έγιναν σύμφωνα με τα μέτρα ασφαλείας που ορίζουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα λόγω της πανδημίας (covid-19).