Ομοσπονδία Εμπορίου Πελοποννήσου: «Ψίχουλα τα μέτρα που ανακοινώθηκαν»

Ομοσπονδία Εμπορίου Πελοποννήσου: «Ψίχουλα τα μέτρα που ανακοινώθηκαν»

Ζητούν σανίδα σωτηρίας για την επιχειρηματικότητα

Την έντονη αντίδραση της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας και Ιθάκης προκάλεσε η χθεσινή ανακοίνωση των μέτρων, τα οποία χαρακτηρίζει «φιλοδώρημα και ψίχουλα». «Η κυβέρνηση για ακόμα μια φορά ανακοίνωσε μέτρα – φιλοδώρημα – ψίχουλα για τον επιχειρηματικό κόσμο, αλλά και για ολόκληρη την κοινωνία, που αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε τραγική κατάσταση εξαιτίας του σαρωτικού κύματος ακρίβειας», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σανίδα σωτηρίας

Η Ομοσπονδία αναρωτιέται γιατί η κυβέρνηση συνεχίζει αυτή την πολιτική, παρά τις εκκλήσεις και τις διαμαρτυρίες του επιχειρηματικού κόσμου.  «Δεν μπορεί να μην έχει αντιληφθεί τόσους μήνες πόσο δύσκολα παλεύει να αντεπεξέλθει ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας. Δεν μπορεί να μην έχει καταλάβει ότι από τη μια μεριά υπάρχουν τόσες συσσωρευμένες υποχρεώσεις και από την άλλη υπάρχει καθίζηση του τζίρου. Δεν μπορεί να συνεχίζει να δίνει λειψά επιδόματα που είναι κατώτερα των αναγκών της ελληνικής κοινωνίας. Δεν μπορούμε άλλο να βάζουμε πλάτη. Δεν μπορούμε άλλο την κοροϊδία, σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία που ούτε τα προς το ζην μπορούμε να εξασφαλίσουμε.

Φωνάζουμε αρκετό καιρό ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας, αλλά η κυβέρνηση έχει τα μάτια και τα αυτιά ερμητικά κλειστά. Πώς θα επιβιώσουμε με αυτά τα ημίμετρα; Η κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει να αρνείται να βοηθήσει ουσιαστικά τον κλάδο μας, αλλά και την κοινωνία. Οι επόμενοι μήνες θα είναι πιο δύσκολοι και χρειαζόμαστε άμεσα μια σανίδα σωτηρίας, μια βαθιά ανάσα στον αγώνα δρόμου που καλούμαστε να διανύσουμε».

Και καταλήγει η ανακοίνωση με την έκκληση: «Πρέπει να μας ακούσετε. Πρέπει να μας βοηθήσετε».

Β.Β.