Η Μεσσηνία παρούσα στις απεργιακές κινητοποιήσεις διεκδικώντας λύσεις

Η Μεσσηνία παρούσα στις απεργιακές κινητοποιήσεις διεκδικώντας λύσεις

Σε μια προσπάθεια να αντιταχθεί έναντι όσων λέγονται στο διάλογο κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις που έχει φέρει η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, το Συνδικάτο Υπαλλήλων Ιδιωτικού Τομέα Μεσσηνίας συμμετέχει στην Πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 6 Απριλίου, στην πλατεία 23ης Μαρτίου, στις 10 πμ.

Ειδικότερα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε χθες το πρωί έξω από τα γραφεία της ΔΕΥΑ Καλαμάτας, η κα Χρυσούλα Καραντούσα, εκπροσωπώντας το Σωματείο Τροφίμων και Ποτών Μεσσηνίας, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «δε δεχόμαστε να ζούμε άλλο με αυτές τις συνθήκες στο όνομα της γεωστρατηγικής αναβάθμισης, και καταδικάζουμε τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που γίνεται για τις πλουτοπαραγωγικές πηγές». Επίσης, κατήγγειλε τις πρακτικές των κομμάτων για την εμπλοκή της χώρας μας, «ανοίγοντας την πόρτα στο ΝΑΤΟ, αφού στέλνοντας πολεμικό υλικό στην Ουκρανία, η Ελλάδα καθίσταται στόχος».

Όσον αφορά στις διεκδικήσεις γύρω από τις οποίες πλαισιώνεται η πανελλαδική κινητοποίηση της 6ης Απριλίου, στην οποία θα δώσουν το «παρών» σύσσωμα τα μεσσηνιακά σωματεία που διεκδικούν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης, κυρίαρχο ρόλο έχει η μείωση της τιμής για την ενέργεια, η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, η τήρηση ευνοϊκότερων Συμβάσεων Εργασίας, η μείωση του ΦΠΑ σε είδη ευρείας κατανάλωσης, καθώς και η μετατροπή του χρόνου εργασίας σε 7ωρο – 5νθημερο – 35ωρο για όλους.

Ακολούθως η κα Σταυρούλα Στραβάκου, εκπροσωπώντας τους εργαζομένους των ΔΕΥΑ Μεσσηνίας, ούσα πρόεδρός τους, ανέφερε ότι μια σειρά από μείζονα ζητήματα που έχουν αναδειχθεί στην επιφάνεια, τώρα περισσότερο από ποτέ, είναι η αφορμή για τη συμμετοχή των εργαζομένων στην πανελλαδική κινητοποίηση του Απριλίου.

Αναφερόμενη στα προβλήματα αυτά, τόνισε ότι η πολιτική απαξίωσης του προσωπικού των ΔΕΥΑ, μέσω της μη αναπλήρωσης κενών θέσεων εργασίας ή μη συμπλήρωσης του οργανογράμματος, πρόκειται να οδηγήσει σύντομα σε υποστελέχωση και περαιτέρω ιδιωτικοποίηση αυτών.

Παράλληλα, σημείωσε ότι «τη στιγμή που οι κυβερνήσεις διαχρονικά επιδοτούν τις ενεργοβόρες βιομηχανίες, η ΔΕΥΑ κάνει απλόχερα εκπτώσεις στους λογαριασμούς των τοπικών ξενοδοχείων ύψους 20% όσον αφορά στη ΔΕΥΑ Καλαμάτας. Την ίδια στιγμή οι ΔΕΥΑ προχωρούν σε τροποποίηση προϋπολογισμών, επιβαρύνοντας τα έξοδα της επιχείρησης για ρεύμα, πετρέλαιο και βενζίνη».

Έτσι, υπό τη λογική ότι τα παραπάνω έξοδα θα μετακυλήσουν στους δημότες, κι ενώ πλήττονται ήδη από τις ολοένα διευρυνόμενες ανατιμήσεις, οι ΔΕΥΑ Μεσσηνίας συμμετέχουν στην προγραμματιζόμενη συλλογική κινητοποίηση, με στόχο να ενωθούν οι δυνάμεις και να βρεθούν άμεσα λύσεις για όλα τα ζητήματα που έχουν αναδυθεί στην επιφάνεια.

Χρ.Μ.