Πανάξια πρόκριση της ΑΕ Μάνης στον τελικό του Κυπέλλου Μεσσηνίας

Πανάξια πρόκριση  της ΑΕ Μάνης στον τελικό του Κυπέλλου Μεσσηνίας

Την πρόκριση για πρώτη φορά στην ιστορία της,  στο μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Μεσσηνίας, πανηγύρισε η ΑΕ Μάνης, καθώς επικράτησε με 2-1 του Πάμισου Μεσσήνης στον αγώνα ρεβάνς της ημιτελικής φάσης, που διεξήχθη χθες στο Δημοτικό Γήπεδο Κάμπου Αβίας.

Μία πανάξια πρόκριση για την ΑΕ Μάνης, η οποία εκτός από τα δύο γκολ είχε δοκάρι και άλλες σημαντικές ευκαιρίες.

Από την άλλη πλευρά ο Πάμισος Μεσσήνης, έκανε μεγάλη προσπάθεια (το πρώτο ματς είχε σφραγιστεί από ισοπαλία 1-1), κυνήγησε τη νίκη, αλλά τελικώς δεν τα κατάφερε.

Η ΑΕ Μάνης στο μεγάλο τελικό θα αντιμετωπίσει τον Πανθουριακό, ένα ζευγάρι που παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον. Οι δύο ομάδες συμμετείχαν και στον 1ο Όμιλο του πρωταθλήματος της Α΄ Τοπικής κατηγορίας, με τον Πανθουριακό να καταλαμβάνει την πρώτη θέση και την ΑΕ Μάνης τη δεύτερη. Βέβαια η ΑΕ Μάνης επικράτησε και στα δύο ματς.

Τώρα το Κύπελλο Μεσσηνίας είναι ένας άλλος θεσμός και περιμένουμε πλέον την ΕΠΣΜ να ορίσει την ημερομηνία διεξαγωγής του τελικού.

Επιστρέφοντας στο χθεσινό ματς να σημειώσουμε ότι στο Α΄ ημίχρονο οι δύο ομάδες ήταν επιφυλακτικές. Στο β΄ ημίχρονο η ΑΕ Μάνης ήταν πιο πιεστική και κατάφερε να πετύχει δύο γκολ, βάζοντας έτσι γερές βάσεις για τη νίκη – πρόκριση.

Ο Πάμισος Μεσσήνης αντέδρασε και το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει σε 2-1.

ΦΑΣΕΙΣ – ΓΚΟΛ

52΄ ο Κλέαρχος Αλεξανδρόπουλος κοντινό πλασέ, ο Γιώργος Οικονομόπουλος απέκρουσε με τα πόδια.

60΄ ο Διονύσης Παπαδόπουλος, διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή, μόλις άουτ.

65΄ ο Νίκος Περιβολάρης ωραία σέντρα, ο Δήμος Νινιός έκανε κακό υπολογισμό, η μπάλα πέρασε, έφθασε στον Κλέαρχο Αλεξανδρόπουλο, που έκανε το πλασέ, άουτ.

67΄ ο Στάθης Βλάχος ωραία σέντρα, ο Δημοσθένης Δήμος αφύλαχτος στο δεύτερο δοκάρι δεν πρόλαβε να πλασάρει.

69΄ ο Άρης Μουστάκας με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον πορτιέρο Γιώργο Οικονομόπουλο, ανοίγοντας το σκορ. Ο έμπειρος μέσος της ΑΕ Μάνης πανηγύρισε έξαλλα το γκολ, έβγαλε τη φανέλα και αμέσως κοντά του έσπευσαν όλοι οι συμπαίκτες του και έγιναν ένα κουβάρι. Βέβαια, έξαλλοι ήταν και οι πανηγυρισμοί των φιλάθλων της ΑΕ Μάνης, οι οποίοι για μία ακόμη φορά άναψαν πυρσούς δημιουργώντας μία αποπνικτική ατμόσφαιρα.

72΄ ο Γιάννης Χελάς, κοντινό πλασέ μέσα από την περιοχή, ο Γιώργος Οικονομόπουλος έδιωξε στη γωνία του.

78΄ ο Κλέαρχος Αλεξανδρόπουλος σέντρα ακριβείας, ο Γιάννης Χελάς αφύλαχτος στο δεύτερο δοκάρι με πλασέ διαμόρφωσε το 2-0. Ο έμπειρος επιθετικός και αρχηγός της ΑΕ Μάνης πανηγύρισε έξαλλα το γκολ, έβγαλε τη φανέλα του και μαζί με τους συμπαίκτες του έτρεξαν προς το σημείο όπου βρίσκεται το εικονοστάσιο του Κώστα Αργυρόπουλου.

Όσον αφορά στους φιλάθλους της ΑΕ Μάνης, επαναλήφθηκε το σκηνικό του πρώτου γκολ.

85΄ ο Στάθης Βλάχος σέντρα – σουτ, ο Θανάσης Κλουβάτος απομάκρυνε σωτήρια πάνω στη γραμμή.

87΄ ο Στάθης Βλάχος με μακρινό σουτ μείωσε σε 2-1 δίνοντας ελπίδες στους «πράσινους» της Μεσσήνης.

90΄  ο Άρης Μουστάκας φοβερό σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι, κτύπησε πριν τη γραμμή τέρματος, ο Κλέαρχος Αλεξανδρόπουλος πήρε το ριμπάουντ, έκανε κεφαλιά, μόλις άουτ.

Καλή ήταν η διαιτησία του Νίκου Γκούμα, που είχε βοηθούς τους Γιώργο Μπαρδή και Χρήστο Καραμπέτσος.

ΑΕ ΜΑΝΗΣ (Παναγιώτης Δρούγας, Ηλίας Λουκαρέας): Σταθάς, Χατζηπαναγιώτης, Περιβολάρης (66΄ Πουλάκος), Γιαννής, Κλουβάτος, Τζανετέας, Παπαθεοδώρου (77΄ Φετάχου), Μουστάκας, Κουντάνης (73΄ Σπανός), Αλεξανδρόπουλος, Χελάς.

ΠΑΜΙΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ (Μιχάλης Γεωργιόπουλος, Πάρης Καλλιντέρης): Οικονομόπουλος, Φιλόπουλος, Μπορχάν, Χαραλαμπόπουλος (62΄ Δήμος), Αριστομενόπουλος (80΄ Λυμπερόπουλος), Νινιός, Υμεράσι, Τιμπλαλέξης (62΄ Κατσιβαρδέας), Δεμπεγιώτης (59΄ Βλάχος), Παπαδόπουλος, Γαλανόπουλος.

Παρατηρητής αγώνα ήταν ο Λεωνίδας Σπάλας, παρατηρητής διαιτησίας ο Βασίλης Γεωργακίλας, ενώ γιατρός ο Νίκος Γεωργόπουλος.

Το ματς παρακολούθησαν 150 και πλέον φίλαθλοι.

Μετά τη λήξη του αγώνα, ο πάγκος και οι ποδοσφαιριστές της ΑΕ Μάνης κατευθύνθηκαν στο εικονοστάσιο του Κώστα Αργυρόπουλου (Κόλκα), φωνάζοντας «Κόλκα, Κόλκα», «Μάνη, Μάνη». Παρατηρήσαμε δε τον τεχνικό διευθυντή της ΑΕ Μάνης Ηλία Λουκαρέα, να είναι ιδιαίτερα συγκινημένος, ένας άνθρωπος ο οποίος έχει ιδιαίτερους δεσμούς και με τον Πάμισο Μεσσήνης.

_________________

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ 1-1 ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟ
Γλυκιά ισοπαλία… για τον Πανθουριακό
Ισόπαλος 1-1 έληξε ο αγώνας ρεβάνς της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Μεσσηνίας, μεταξύ του Ολυμπιακού Ανάληψης και του Πανθουριακού, που διεξήχθη χθες στο Δημοτικό Γήπεδο Αγίου Νικολάου Μπούκας – Μεσσήνης. Μία γλυκιά ισοπαλία για την ομάδα της Θουρίας, καθώς στο πρώτο ματς είχε πάρει τη νίκη με 1-0 και έτσι πανηγύρισε την πρόκριση για δεύτερη φορά στην ιστορία της στο μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Μεσσηνίας. Εκεί θα κοντραριστεί με την ΑΕ Μάνης (απέκλεισε τον Πάμισο Μεσσήνης).

Το ματς ήταν δυνατό με αρκετές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες. Οι ερυθρόλευκοι της Ανάληψης κατάφεραν να προηγηθούν στο σκορ με γκολ του Παναγιώτη Σίνου (55΄ με σουτ).

Ο Πανθουριακός ισοφάρισε με γκολ του Άγγελου Σαραντόπουλου (72΄ με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ), ο οποίος στο πρώτο μισό της σεζόν ενίσχυσε τον Ολυμπιακό Ανάληψης.

Τον αγώνα σφύριξε ο Δημήτρης Πλακογιάννης, που είχε βοηθούς τους Ηλία Μπουρίκα και Δημήτρη Κουρτέση.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ (Νίκος Γεωργακλής, Κώστας Λαμπρόπουλος): Κατσίποδας, Δημητρίου, Καλογερόπουλος, Κακογιάννης, Δημητρακόπουλος, Φέστας, Κουκούτσης, Τσώνης, Σίνος, Παπαβασιλόπουλος, Κοντομανωλόπουλος.

ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ (Τάκης Σακελλαρόπουλος, Θεόδωρος Σακκάς): Κωνσταντακόπουλος, Σταματελόπουλος, Οικονομέας (65΄ Γιαννακόπουλος), Πέππας, Βασιλόπουλος, Λιόλιος (40΄ λ. τρ. Μπαστακός), Ζαραφέτας, Ζαχαρόπουλος, Τσουλάκος, Σαραντόπουλος, Κουρούπης.

Στο τέλος του ματς δημιουργήθηκε ένταση με αψιμαχίες μεταξύ ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων. Με την επέμβαση όμως των πιο ψύχραιμων τα πνεύματα ηρέμησαν.