Συνάντηση Σαϊντού Καμαρά και Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου

Συνάντηση Σαϊντού Καμαρά και Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου

Τον 18χρονο μαθητή Σαϊντού Καμαρά που έγινε ευρύτερα γνωστός μέσα από τη συμμετοχή του στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου, και για τον οποίο πρόκειται να εξεταστεί σε δεύτερο βαθμό η απέλασή του από τη χώρα, πρόκειται να συναντήσει σήμερα το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο νεαρός μαθητής που ήρθε ασυνόδευτος στην Ελλάδα από τη Γουϊνέα, ζει και φοιτά σε σχολείο του Αγίου Δημητρίου Αθηνών, ενώ όλο αυτό το διάστημα αξιοσημείωτη είναι η στήριξη που έχει λάβει από ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα της περιοχής.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου: «Ενόψει της επανεξέτασης του αιτήματος του Σαϊντού Καμαρά για να μείνει στην Ελλάδα, έχουν γίνει, εδώ και καιρό από την πλευρά της πολιτείας όλες οι απαραίτητες ενέργειες που ενισχύουν αυτό το αίτημά του. Χωρίς κορώνες και κινήσεις εντυπωσιασμού το Αυτοτελές Τμήμα Συντονισμού και Παρακολούθησης της Εκπαίδευσης των Προσφύγων που λειτουργεί από τον Ιούλιο του 2019 στο υπουργείο Παιδείας κάνει το ίδιο ακριβώς για όσα παιδιά το χρειάζονται, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι τη σχολική χρονιά 2021-22 σημειώθηκαν τα υψηλότερα ποσοστά εγγραφής και φοίτησης, μαθητών-προσφύγων στο εκπαιδευτικό σύστημα της Ελλάδος».