Το ΚΕΠΕΠΨΥ Μεσσηνίας δίπλα στους πολίτες της Ουκρανίας

Το ΚΕΠΕΠΨΥ Μεσσηνίας  δίπλα στους πολίτες της Ουκρανίας

Στην ανθρωπιστική βοήθεια προς τους Ουκρανούς πολίτες-θύματα της ρωσικής εισβολής συμμετείχε και το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Μεσσηνίας.

Συγκεκριμένα, έπειτα από ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου έγινε προμήθεια με δαπάνες του Κέντρου από φαρμακεία της Μεσσηνίας ιατροφαρμακευτικού υλικού, το οποίο και παραδόθηκε από τον πρόεδρο του Δ.Σ. Άγγελο Χρονά, εκπροσωπώντας το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΕΠΕΠΨΥ, στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, όπου και γίνεται η συγκέντρωση της ανθρωπιστικής βοήθειας στο πλαίσιο της δράσης «Γινόμαστε ένα για την υποστήριξη των συνανθρώπων μας-θυμάτων της εισβολής στην Ουκρανία» της Περιφέρειας Πελοποννήσου, σε συνεργασία με Ιατρικούς-Φαρμακευτικούς και Οδοντιατρικούς Συλλόγους.

Η δε ανθρωπιστική βοήθεια θα αποσταλεί στην Ουκρανία σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.

Κατά την παράδοση του υλικού στον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, Βασίλη Καπέλιο, ο κ. Χρονάς σημείωσε μεταξύ άλλων: «Δεν μπορούμε να είμαστε αμέτοχοι στο δράμα των συνανθρώπων μας Ουκρανών και αυτή η βοήθεια που προσφέρουμε ως Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΕΠΕΠΨΥ Μεσσηνίας είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για αυτούς τους ανθρώπους.

Η ανθρώπινη στήριξη και η αλληλεγγύη δεν πρέπει να πάψουν να υπάρχουν, σε μία περίοδο που είναι δύσκολη και γίνεται δυσκολότερη λόγω του πολέμου, που έτσι και αλλιώς είναι το σκληρότερο γεγονός στη ζωή και την πορεία ενός λαού. Γι’ αυτό θα πρέπει να είμαστε κοντά στο λαό της Ουκρανίας και να στηρίξουμε τους αθώους πολίτες, όπως μπορεί ο καθένας μας».