Υδατοδρόμιο Καλαμάτας: Κοινό μέτωπο για την ολοκλήρωση ενός σημαντικού συγκοινωνιακού έργου…

Υδατοδρόμιο Καλαμάτας: Κοινό μέτωπο για την ολοκλήρωση ενός σημαντικού συγκοινωνιακού έργου…

Έτοιμο να ξεκινήσει κατασκευή το υδατοδρόμιο της Καλαμάτας και να ενταχθεί στο δίκτυο υδατοδρομίων της χώρας! Η αδειοδότηση του υδατοδρομίου της Καλαμάτας αποτελεί μια προσπάθεια πολλών ετών που είχε ξεκινήσει από την προηγούμενη δημαρχία του κ. Νίκα, σημερινού περιφερειάρχη Πελοποννήσου, και παίρνει σάρκα και οστά επί δημαρχίας του κ. Βασιλόπουλου, που φιλοδοξεί να συνδέσει τη νησιωτική Ελλάδα με την πόλη της Καλαμάτας. Ένα δίκτυο με δεκάδες υδατοδρόμια που θα ενώνει ηπειρωτική Ελλάδα, λίμνες και λιμάνια, τα νησιά του Αιγαίου, τα νησιά του Ιονίου και θα φτάνει και στη νότια Πελοπόννησο, στην Καλαμάτα.

Αναμφίβολα πρόκειται για ένα τεράστιο έργο πνοής και ανάπτυξης, που θα ενώνει την Ελλάδα με όλα της τα λιμάνια και λίμνες, λειτουργώντας συμπληρωματικά με τα υπόλοιπα μεταφορικά δίκτυα της χώρας, που σύντομα θα τη συνδέει με τις υπόλοιπες γειτονικές χώρες.

Η έγκριση της άδειας του υδατοδρομίου της Καλαμάτας και η συνυπογραφή της από όλα τα αρμόδια υπουργεία έρχεται να ενισχύσει και άλλο το θετικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί μετά και την απλοποίηση με τροπολογία των διαδικασιών για τα υδατοδρόμια, από το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών.

Με την επίσημη ανακοίνωση της ΚΥΑ οριστικοποιείται η ίδρυση του υδατοδρομίου της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί πλέον να περάσει στο επόμενο στάδιο της κατασκευής των εγκαταστάσεών του.

Ξεκινά ο σχεδιασμός του πλάνου πτήσεων με υδροπλάνα
Παράλληλα με την έγκριση της αδειοδότησης του υδατοδρομίου της Καλαμάτας, η Hellenic Seaplanes προετοιμάζει το πλάνο πτήσεων που αφορά ταξίδια με τα υδροπλάνα της στη μεσσηνιακή πόλη, αλλά και την πιθανή διασύνδεσή της με νησιά του Ιονίου, τα Κύθηρα, καθώς και γειτονικούς προορισμούς όπως η Πάτρα, η Λίμνη Τάκα, η Κυλλήνη και η Λακωνική Μάνη.

Στόχος είναι η δημιουργία δρομολογίων που θα περιλαμβάνουν σε πρώτη φάση οργανωμένες αεροπορικές πτήσεις, ναυλωμένες πτήσεις, αλλά στη συνέχεια και τουριστικού-περιηγητικού χαρακτήρα, ενώ περισσότερες εξελίξεις γύρω από τα πρώτα ταξίδια με υδροπλάνα από και προς την Καλαμάτα θα έχουμε με την εκκίνηση της εγκατάστασης των χερσαίων εγκαταστάσεων του υδατοδρομίου.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Hellenic Seaplanes, Νικόλας Χαραλάμπους, τοποθετήθηκε σχετικά:

«Στη Hellenic Seaplanes έχουμε τη φιλοδοξία να δημιουργήσουμε ένα ισχυρό δίκτυο υδατοδρομίων και με τα υδροπλάνα μας να ενώσουμε όλη την Ελλάδα με γρήγορες, ασφαλείς και οικονομικά συμφέρουσες πτήσεις! Η φιλοδοξία αυτή ενισχύεται σήμερα ακόμα πιο πολύ με την ενημέρωση ότι το υδατοδρόμιο της Καλαμάτας μπαίνει στο club των αδειοδοτημένων προορισμών και πλέον προχωράμε ακόμα πιο αποφασιστικά στην κατασκευή του και στη χάραξη του πλάνου πτήσεων. Με την παρουσία του υδατοδρομίου η Καλαμάτα έχει όλα τα φόντα να ισχυροποιήσει ακόμα πιο πολύ τη θέση της στον τουριστικό χάρτη της Ελλάδας, φιλοξενώντας χιλιάδες τουρίστες, αλλά και εξυπηρετώντας καθημερινά τους ντόπιους και τις εμπορικές ενέργειές τους».