Αγρότες Μεσσήνης: Μεγάλη απόκλιση της τιμής της πατάτας από το χωράφι στο ράφι

Αγρότες Μεσσήνης: Μεγάλη απόκλιση της  τιμής της πατάτας από το χωράφι στο ράφι

-Ζητούν να παγώσουν οι εισαγωγές

Διαμαρτυρία πραγματοποίησαν χθες μέλη του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Μεσσήνης, θέλοντας έτσι να δείξουν την απόγνωση στην οποία έχουν περιέλθει. Όπως είπαν, ενάμιση μήνα μετά τα μπλόκα τους συνεχίζουν να μένουν ανικανοποίητοι και σε συνθήκες εξαθλίωσης.

Το κόστος παραγωγής αυτό τον ενάμιση μήνα έχει εκτοξευθεί στα ύψη και σε αυτό έρχεται να προστεθεί η χαμηλή τιμή της πρώιμης πατάτας που κυμαίνεται στα 55 με 60 λεπτά, τιμή που, όπως υποστηρίζουν οι αγρότες, δεν καλύπτει την απώλεια εισοδήματος που είχαν από τα προηγούμενα χρόνια και ουσιαστικά αυτή τη στιγμή «μπαίνουν» μέσα.

Πρόσθεσαν δε ότι αυτό που τους εξοργίζει είναι η αισχροκέρδεια, αφού η πατάτα που πουλάνε σε αυτές τις χαμηλές τιμές στο ράφι φτάνει στα 1,20 ευρώ και είναι άγνωστης προέλευσης, αφού, όπως είπαν, υπάρχουν καταγγελίες ότι αιγυπτιακές πατάτες που φθάνουν στη Μεσσηνία βαφτίζονται ελληνικές.

Από την πλευρά τους, ζητούν να αυστηροποιηθούν οι έλεγχοι, να παγώσουν οι εισαγωγές μέχρι να τελειώσουν οι πατάτες των δικών τους καλλιεργειών και, τέλος, να φτάνει καλό και ποιοτικό προϊόν στους καταναλωτές.

Μιλώντας για τη σταφίδα, θέλησαν να καταγγείλουν την κυβέρνηση για την αδιαλλαξία της, αφού κατά τη γνώμη τους η τιμή των 54 ευρώ που ορίστηκε το στρέμμα είναι πολύ μικρή και αγρότες αναγκάζονται «να ξεκωλώσουν» το συγκεκριμένο προϊόν.
Π.Μπ.