Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού: Κάλεσμα σε αγρότες για μαζική συμμετοχή στη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση

Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού: Κάλεσμα σε αγρότες για μαζική συμμετοχή στη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση

Σε μαζική συμμετοχή στη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση των σωματείων στην Καλαμάτα καλεί τους αγρότες ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού και Περιφέρειας.

«Ενώνουμε τη φωνή μας», σημειώνει, «με τους εργαζομένους, τους αυτοαπασχολούμενους, τις γυναίκες, τη νεολαία, ενάντια στην ακρίβεια που τσακίζει τις ζωές μας. Παλεύουμε για την επιβίωσή μας! Διεκδικούμε το δικαίωμά μας να εργαζόμαστε και να παράγουμε. Διεκδικούμε το αυτονόητο: Να μπορέσουμε να καλλιεργήσουμε και να ζήσουμε τις οικογένειές μας, καλύπτοντας τις διατροφικές ανάγκες του λαού μας με φθηνά και ποιοτικά προϊόντα. Με όλους αυτούς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με συντονισμένο βήμα για να διεκδικήσουμε την ικανοποίηση των δίκαιων και άμεσων αιτημάτων μας, μια ζωή που μας αξίζει.

Συνεχίζουμε- διεκδικούμε: Άμεσα μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο όπως το δίνουν στους εφοπλιστές. Κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής. Επιδότηση των αγροεφοδίων και ζωοτροφών. Κατάργηση του ΦΠΑ σε αγροεφόδια και βασικά είδη πρώτης ανάγκης για τις οικογένειες. Αλλαγή κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και τις νόσους. Άμεση καταβολή των αποζημιώσεων. Κατώτερες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να εξασφαλίζουν βιώσιμο εισόδημα στους αγροτοκτηνοτρόφους. Όλοι στην απεργία στις 6 Απριλίου – Μπορούμε να τα καταφέρουμε!».