Ανήλικοι «ποντικοί» εκμεταλλεύονται την πολυκοσμία και κλέβουν από καταστήματα

Ανήλικοι «ποντικοί» εκμεταλλεύονται την πολυκοσμία και κλέβουν από καταστήματα

Περιστατικά με κλοπές από ανηλίκους καταγγέλλουν καταστηματάρχες της Καλαμάτας τέτοιες ημέρες, καθώς υπάρχει πολύς κόσμος στα καταστήματα και εκμεταλλεύονται το συνωστισμό και το φόρτο εργασίας των υπαλλήλων.

Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις οι μικροί «ποντικοί» είναι οι ίδιοι και οι ίδιοι, ενώ έχει διαπιστωθεί ότι σε αρκετά περιστατικά σιγοντάρουν και οι γονείς.

Περιστατικά κλοπής

Ειδικότερα, τις προηγούμενες μέρες δύο ανήλικοι αφαίρεσαν ρουχισμό από κατάστημα ένδυσης της Καλαμάτας με τη μέθοδο της απασχόλησης προσωπικού. Έγιναν αντιληπτοί, όμως.

Προχθές ένας 14χρονος έκλεψε πάλι ρούχα από το ίδιο κατάστημα, ο οποίος επίσης έγινε αντιληπτός.

Σε άλλο πολυκατάστημα της Καλαμάτας πελάτης έγινε μάρτυρας περιστατικού, όταν χτύπησε το σύστημα συναγερμού κατά την έξοδο μητέρας με την κόρη της. Ο υπεύθυνος κάλεσε τη μητέρα να γυρίσει πίσω, όμως, πριν ξαναμπεί, με γρήγορες κινήσεις έδωσε κάτι στην κόρη της. Όταν η μητέρα ξαναπέρασε από το μηχάνημα, όπως ήταν λογικό, αυτό δεν χτύπησε.

Επειδή αντιλήφθηκαν ότι κάτι έγινε, ζήτησαν και από τη νεαρή κοπέλα να περάσει εκ νέου από τον έλεγχο. Αυτή με γρήγορες κινήσεις πέταξε κάτω από ένα αυτοκίνητο ό,τι της είχε δώσει η μητέρα της, ξαναμπήκε στο κατάστημα και πέρασε από τον έλεγχο χωρίς πρόβλημα.

Αμέσως μετά έφυγαν γρήγορα από το κατάστημα και αργότερα οι υπεύθυνοι, με την υπόδειξη πελάτη, βρήκαν κάτω από το αυτοκίνητο ένα ζευγάρι παπούτσια…

Τέτοια περιστατικά συμβαίνουν κατά κόρον τις εορταστικές περιόδους και γίνονται συνεχώς συλλήψεις, αλλά, όπως είναι γνωστό, οι ανήλικοι δεν μπορούν να κρατηθούν, ενώ οι γονείς τους διώκονται για παραμέληση ανηλίκων.

Της Βίκυς Βετουλάκη