«Χρονολογώντας το παρελθόν»: Παρουσιάστηκε το βιβλίο του καθηγητή Νίκου Ζαχαριά

«Χρονολογώντας το παρελθόν»: Παρουσιάστηκε το βιβλίο του καθηγητή Νίκου Ζαχαριά

Μια λιτή, αλλά άκρως μεστή εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το απόγευμα της Τετάρτης όσοι βρέθηκαν στο αμφιθέατρο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος» για την παρουσίαση του νέου διεπιστημονικού βιβλίου με τίτλο «Χρονολογώντας το Παρελθόν» του καθηγητή του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Νίκου Ζαχαριά.

Στην εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε από τις εκδόσεις Gutenberg και το βιβλιοπωλείο «Βιβλιόπολις», σε συνδιοργάνωση με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, τη Δημοτική Κοινότητα Καλαμάτας, τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας και την Ένωση Μεσσήνιων Συγγραφέων, παρευρέθη πλήθος κόσμου, που περιηγήθηκε από το χθες στο σήμερα μέσα από τη συγγραφική ματιά του καθηγητή Ν. Ζαχαριά, καθώς και τις αξιοσημείωτες εφαρμογές και τεχνικές που αναγράφονται λεπτομερώς στο βιβλίο και εισφέρουν στην ερμηνεία της ιστορίας και των καταλοίπων της σήμερα.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης, χαιρετισμό απηύθυνε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, ο οποίος σημείωσε ότι αποτελεί τιμή για την πόλη η παρουσίαση ενός τέτοιου βιβλίου.

Ακολούθως, η καθηγήτρια Ιωάννα Σπηλιοπούλου, εκ μέρους του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, μίλησε με επαινετικά λόγια τόσο για τον ίδιο κ. Νίκο Ζαχαριά όσο και για το έργο του μέχρι σήμερα.
Λίγο αργότερα, η κα Πιπίνα Κουμάντου, πρόεδρος της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας, μίλησε για το συγγραφέα χαρακτηρίζοντάς τον ως έναν ανήσυχο και παθιασμένο ερευνητή γύρω από το επιστημονικό του έργο.

Τέλος, χαιρετισμό απηύθυνε ο καθηγητής Πέτρος Θέμελης, ο οποίος έκανε λόγο για μια βιωματική σχέση του κ. Ζαχαριά με τα υλικά πολιτιστικά κατάλοιπα, τα οποία πραγματεύεται και στο βιβλίο του.

Κεντρική ομιλήτρια ήταν η κα Τώνια Μωροπούλου, καθηγήτρια του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, η οποία κατά την ομιλία της σκιαγράφησε σε βάθος το περιεχόμενο του συγγράμματος του καθηγητή Ζαχαριά, τονίζοντας ότι το συγκεκριμένο συγγραφικό έργο, παρότι περιέχει βαθμό εξειδίκευσης ως προς τις τεχνικές και εφαρμογές της φωταύγειας, πάνω στην οποία βασίζεται, εντούτοις δεν απευθύνεται μόνο σε φοιτητές ανάλογων σχολών, αλλά και στον απλό κόσμο.

Χρ.Μ.