Δήμος Καλαμάτας: Οι απευθείας αναθέσεις «άναψαν» τα αίματα στην Οικονομική Επιτροπή

Δήμος Καλαμάτας: Οι απευθείας αναθέσεις «άναψαν» τα αίματα στην Οικονομική Επιτροπή

Το θέμα των απευθείας αναθέσεων έργων και μελετών στο Δήμο Καλαμάτας έχει αποτελέσει πολλές φορές σημείο τριβής μεταξύ συμπολίτευσης και παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

Το ίδιο έγινε και χθες κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής στη συζήτηση του θέματος «Παραλαβή της μελέτης με τίτλο: Εκπόνηση γεωτεχνικής έρευνας και μελέτης για την ανέγερση του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Λυκείου Καλαμάτας».

Το κόστος της απευθείας ανάθεσης ξεπέρασε τα 28.000 ευρώ, με αποτέλεσμα ο εκπρόσωπος της πρώτης ελάσσονος μειοψηφίας, Βασίλης Τζαμουράνης, να ρωτήσει εάν υπήρξε κάποια στοιχειώδης έρευνα αγοράς, αφού το ποσό δεν είναι ευκαταφρόνητο.

Η απάντηση του αντιδημάρχου Νίκου Μπασακίδη δεν ήταν και αρκετά σαφής, με αποτέλεσμα ο κ. Τζαμουράνης να παρατηρήσει ότι επειδή πρόκειται για δημόσιο χρήμα, πρέπει να υπάρχει η στοιχειώδης λογοδότηση από τη Δημοτική Αρχή.

Ανταπαντώντας σε έντονο ύφος ο αντιδήμαρχος Γιώργος Φάββας ισχυρίστηκε ότι αυτή η τακτική θα πρέπει κάποια στιγμή να τελειώσει από την αντιπολίτευση, αφού όλες οι αιτιάσεις της έχουν μείνει στα λόγια.

Ο κ. Τζαμουράνης επανήλθε και έχοντας και τη σύμφωνη γνώμη των δημοτικών συμβούλων Βασίλη Κανάκη (μείζων μειοψηφία) και Λεωνίδα Λιάππα (σύμβουλος με την παράταξη “Καλαμάτα Ξεκινάμε”), υποστήριξε ότι η αντιπολίτευση δεν έχει καμία διάθεση να υποστηρίζει τα ίδια και τα ίδια, όμως η γυναίκα του Καίσαρα πρέπει να είναι αλλά και να φαίνεται τίμια. Μάλιστα, σημείωσε με νόημα ότι και στο παρελθόν γίνονταν απευθείας αναθέσεις (σ.σ. όταν ήταν εργαζόμενος στο Δήμο Καλαμάτας), αλλά τα ποσά ήταν πολύ χαμηλότερα.
Α.Π.