Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας -Μνημείο ντροπής το έργο: Από το 2018 έως το 2023 θα φτιάχνουν τις τουαλέτες του!

Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας -Μνημείο ντροπής το έργο: Από το 2018 έως το 2023 θα φτιάχνουν τις τουαλέτες του!

Όσο απίστευτο και να φαίνεται, είναι πέρα ως πέρα αληθινό και δείχνει τόσο τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις του ελληνικού κράτους όσο και τη σχέση κράτους και Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ειδικότερα, την 3η τροποποίηση της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου – Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού – Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και του Δήμου Καλαμάτας για την υλοποίηση της πράξης με τίτλο «Ανακαίνιση χώρων υγιεινής (wc) Δημοτικού Σταδίου Καλαμάτας» συζήτησε στη χθεσινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου.

Υπενθυμίζουμε ότι στις 24/5/2018 το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, με απόφασή του, ενέκρινε τη συνεργασία και τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου – υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού – Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και του Δήμου Καλαμάτας για την υλοποίηση της πράξης με τίτλο «Ανακαίνιση χώρων υγιεινής (wc) Δημοτικού Σταδίου Καλαμάτας».

Στις 13/9/2018 υπογράφηκε η ανωτέρω προγραμματική σύμβαση, της οποίας η προβλεπόμενη διάρκεια προσδιοριζόταν σύμφωνα με το άρθρο 5 ως εξής: «Η παρούσα Προγραμματική Σύμβαση αρχίζει από την υπογραφή της και λήγει με την εξάντληση του εγκεκριμένου ποσού και πάντως το αργότερο μέχρι 31/08/2019».

Τα χρόνια πέρασαν και με την από 22/3/2022 συνεδρίαση, η Κοινή Επιτροπή Παρακολούθηση, μέσω τηλεδιάσκεψης, εισηγήθηκε θετικά αναφορικά με την παράταση του χρόνου ισχύος της προγραμματικής σύμβασης για το έργο «Ανακαίνιση χώρων υγιεινής (WC) Δημοτικού Σταδίου Καλαμάτας» έως 30/9/2023! Υπολειπόμενο κόστος του έργου; Περίπου 10.000 ευρώ…

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Α.Π.