Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης: Έμειναν εκτός δημοσιογράφοι και μέλη που διάβασαν την πρόσκληση!

Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης: Έμειναν εκτός δημοσιογράφοι και  μέλη που διάβασαν την πρόσκληση!

Μετά τα προβλήματα στην τηλεδιάσκεψη που έπειτα από καιρό λύθηκαν, το βράδυ της Τετάρτης, στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης,  οδηγηθήκαμε σε αποκλεισμό των δημοσιογράφων.

Ειδικότερα, τις προηγούμενες μέρες μάς είχε σταλεί πρόσκληση για το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, κάτι που γίνεται σε κάθε τέτοια συνεδρίαση. Στην πρόσκληση αναφερόταν ότι η συνεδρίαση θα γίνει με τα ισχύοντα υγειονομικά μέτρα, άρα οι δημοσιογράφοι, αλλά και κάποιοι σύμβουλοι, θα παρακολουθούσαν μέσω του zoom.

Εμείς περιμέναμε την Τετάρτη το νέο email με τον υπερσύνδεσμο, κάτι όμως που δεν έγινε ποτέ. Το Συμβούλιο ξεκίνησε με μέλη της αντιπολίτευσης να ρωτούν γιατί απουσιάζουν οι δημοσιογράφοι και τη Δημοτική Αρχή να απαντά ότι πλέον οι μεταδόσεις μέσω zoom σταματούν και οι συνεδριάσεις θα γίνονται αποκλειστικά δια ζώσης.

Στην ερώτηση για το αν οι δημοσιογράφοι είχαμε ενημερωθεί για αυτό, η απάντηση ήταν θετική.

Εμείς, από την πλευρά μας, να ξεκαθαρίσουμε ότι ποτέ δε λάβαμε ενημέρωση ότι μπορούμε να παρευρεθούμε δια ζώσης, ενώ καλό θα είναι τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου να ψάξουν το θέμα, εκτός αν θέλουν να είμαστε αποκλεισμένοι από τις συνεδριάσεις.

Τι μάθαμε ότι ειπώθηκε
Όπως αναφέραμε, δεν παρακολουθήσαμε τη συνεδρίαση, αλλά σε επικοινωνία που είχαμε με τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Τάσο Τσερπέ, που μας αναζήτησε για να μάθει τι έγινε με το zoom, μας είπε ότι πρόεδροι Κοινοτήτων του Δήμου βρέθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο για να διαμαρτυρηθούν για την παραβατικότητα, που- όπως υποστήριξαν- έχει ξεφύγει με τις κλοπές στις περιοχές τους.

Μάλιστα, αποφασίστηκε να συνταχθεί ψήφισμα διαμαρτυρίας, το οποίο θα σταλεί στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου, στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά και στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Στα υπόλοιπα θέματα, όπως μας μετέφερε, η μειοψηφία καταψήφισε την ανανέωση  εργαζομένων που είχαν προσληφθεί με πρόγραμμα covid, αφού, όπως υποστήριξε, «πολλά από αυτά τα άτομα έχουν άσχετες ειδικότητες με το πρόγραμμα».

Να σημειωθεί πως τη συνεδρίαση παρακολούθησαν μαθητές του Λυκείου Αριστομένη που κατάφεραν να διακριθούν και θα συμμετάσχουν στη Βουλή των Εφήβων.
Π.Μπ.