Δίωξη Ναρκωτικών Καλαμάτας: Κατασχέθηκαν περίπου 3,5 κιλά κάνναβης στην Αθήνα

Δίωξη Ναρκωτικών Καλαμάτας:  Κατασχέθηκαν περίπου 3,5 κιλά κάνναβης στην Αθήνα

Άλλη μια σύλληψη στην Αθήνα με σημαντική ποσότητα ναρκωτικών έκαναν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας το πρωί της Τρίτης.

Συγκεκριμένα, οι αξιωματικοί της Δίωξης Ναρκωτικών αξιολόγησαν πληροφορίες που συγκέντρωσαν με τεχνικές μεθόδους και έφτασαν στα ίχνη ενός 40χρονου Ουκρανού, ο οποίος διαμένει στην Αθήνα και κατηγορείται ότι διακινούσε ναρκωτικές ουσίες, κυρίως κάνναβη, στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας.

Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε από τους αστυνομικούς της Δίωξης έγιναν έρευνες σε δύο σπίτια του 40χρονου.

Κατασχέσεις ναρκωτικών
Σε σπίτι στη Νέα Σμύρνη βρέθηκε χασίς βάρους 4,2 γραμμαρίων, ενώ ακολούθησε έρευνα στο δεύτερο σπίτι που διατηρούσε στην περιοχή του Νέου Κόσμου, όπου και οι αστυνομικοί βρήκαν μεγαλύτερες ποσότητες ναρκωτικών.

Συνολικά εκεί βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-Ποσότητες κάνναβης συνολικού βάρους 3.357 γραμμαρίων

-Μία ζυγαριά ακριβείας

-Δύο κινητά τηλέφωνα

-Το χρηματικό ποσό των 740 ευρώ ως προερχόμενο από τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

-Αντικείμενα σχετικά με τη συσκευασία ναρκωτικών ουσιών.

Ο 40χρονος έχει συλληφθεί και στο παρελθόν για υποθέσεις ναρκωτικών, ενώ αυτή την περίοδο ήταν επιτηρούμενος.

Οι συσκευασίες με το χασίς ήταν αεροστεγώς κλεισμένες και συμπιεσμένες και οι πρώτες εκτιμήσεις των αστυνομικών είναι πως πρόκειται για ναρκωτική ουσία ολλανδικής προέλευσης. Τη διέθετε, δε, προς πώληση με 5 ευρώ ανά γραμμάριο.

Ο 40χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας.

Της Βίκυς Βετουλάκη