Εγκαινιάστηκε νέα, σύγχρονη παιδική χαρά στον Άρι

Εγκαινιάστηκε νέα,  σύγχρονη παιδική χαρά στον Άρι

Με παιδικές φωνές και χαμόγελα «πλημμύρισε» την περασμένη Παρασκευή  η κεντρική πλατεία του Άριος. Αφορμή ήταν τα εγκαίνια της νέας σύγχρονης παιδικής χαράς, πλησίον του Δημοτικού Καταστήματος.

Όπως τονίζεται σε δελτίο Τύπου της Δημοτικής Αρχής, ο Δήμος Καλαμάτας, στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειάς του για τη φροντίδα και την ψυχαγωγία των παιδιών της πόλης και των Κοινοτήτων, δημιουργεί χώρους κατάλληλους για αυτά, όπου μπορούν να παίζουν με ασφάλεια. Σε αυτή την κατεύθυνση, ικανοποιώντας ένα αίτημα των κατοίκων της περιοχής, δημιούργησε μία νέα παιδική χαρά, με σύγχρονα όργανα και νέα υποδομή.

Κατά την τελετή των εγκαινίων ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος ανέφερε ότι πρόκειται για ένα έργο που απευθύνεται σε παιδιά, στη νεολαία, στις οικογένειες και τους επισκέπτες της περιοχής, επισημαίνοντας ότι «μια παιδική χαρά προσφέρει χαμόγελα και όμορφες χαρούμενες στιγμές στους μικρούς μας φίλους».

Επίσης,  αναφέρθηκε σε έργα που έχουν σχεδιαστεί και υλοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή, εστιάζοντας σε παρεμβάσεις που βελτιώνουν την καθημερινότητα των δημοτών.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Κοινότητας Άριος, Γρηγόρης Κωστόπουλος, εξέφρασε ευχαριστίες προς το Δήμο για την κατασκευή του έργου, λέγοντας πως υλοποιήθηκε ένας από τους στόχους που έχουν τεθεί για την Κοινότητα.

Το έργο υλοποιήθηκε σύμφωνα με τους όρους και τις προδιαγραφές της 35/2021 μελέτης που συντάχθηκε από το Τμήμα Πάρκων, Αλσυλλίων και Παιδικών Χαρών της Διεύθυνσης Γεωτεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου. Συγκεκριμένα στην εν λόγω παιδική χαρά τοποθετήθηκαν: Ένα σύνθετο όργανο με δυο τσουλήθρες, μία ράμπα αναρρίχησης και ένα τούνελ, μια κούνια ξύλινη 2 θέσεων με καθίσματα παίδων, μια κούνια ξύλινη 2 θέσεων με καθίσματα νηπίων, μια τραμπάλα ξύλινη ελατηρίου δύο θέσεων, ένα παιχνίδι ελατηρίου (κατάλληλο για χρήση από ΑμεΑ).

Επίσης τοποθετήθηκαν δύο βιδωμένα παγκάκια, κάδοι απορριμμάτων πλαστικοί, βρύση σε σχήμα λουλούδι και πληροφοριακές πινακίδες. Στην παιδική χαρά της Κοινότητας Άριος, τοποθετήθηκε, επίσης, αντικραδασμικό δάπεδο 260 τ.μ. επάνω σε υφιστάμενη βάση από σκυρόδεμα, καθώς και ο απαραίτητος ηλεκτροφωτισμός τύπου led.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανήλθε σε 37.159,08 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, με τη χρηματοδότηση να γίνεται από δημοτικούς πόρους.