Γιώργος Λεβεντάκης: Έκθετη σύσσωμη η αντιπολίτευση έναντι του τριφυλιακού λαού

Γιώργος Λεβεντάκης: Έκθετη σύσσωμη η αντιπολίτευση έναντι του τριφυλιακού λαού

Εκκρεμούν πειθαρχικές και ποινικές κυρώσεις

Απευθύνομαι στους αγαπητούς Τριφύλιους πολίτες και τους δημοτικούς συμβούλους, όλων των παρατάξεων, προκειμένου να εκφράσω τα κάτωθι:

Από τη μια, τη δυσαρέσκειά μου, για την ταλαιπωρία που υπέστησαν, από τις αγκυλώσεις της αντιπολίτευσης, κυρίως οι επαγγελματίες του Δήμου Τριφυλίας και, από την άλλη, τη δικαίωση, εμού και των συνεργατών μου, καθότι η «αγαστή συνεργασία» όλων των παρατάξεων, με μοναδικό σκοπό να χτυπηθεί η Δημοτική Παράταξη Λεβεντάκη, έπεσε στο κενό.

Το μόνο που κατάφεραν όλοι (συμπεριλαμβανομένων πρώην δημάρχων και δικηγόρων), με την εν λόγω στάση τους, είναι να καθυστερήσουν τα έργα της Δημοτικής Αρχής, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, από άποψη διοικητικών και ποινικών ευθυνών.

Η ελέγχουσα τη νομιμότητα των αποφάσεων, Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου, με το υπ’ αρ. 58603/14-04-2022 έγγραφό της, ΑΚΥΡΩΝΕΙ την πρόταση των αντιπολιτευόμενων παρατάξεων ότι υπάρχει τεχνικό πρόγραμμα και απαιτεί από τη Δημοτική Αρχή την άμεση ψήφιση του προϋπολογισμού.

Είμαι βαθύτατα πεπεισμένος ότι όλα αυτά τα πράξατε, κύριοι της αντιπολίτευσης, όχι από άγνοια ή ασχετοσύνη, αλλά εν γνώσει της αναλήθειας των όσων ισχυρίζεστε και αυτό σας καθιστά επικίνδυνους, για τους δημότες, στους οποίους οφείλετε να ζητήσετε μια τεράστια “συγγνώμη”, για όλα τα προβλήματα που, σκοπίμως, τους δημιουργήσατε.

Φαντάζει αστεία, αν μη τι άλλο, η εικόνα της αντιπολίτευσης συνολικά, όπου οι δημοτικοί σύμβουλοι, παραμερίζοντας κάθε προηγούμενη μεταξύ τους διαφορά, έδειξαν να έχουν επικεντρωθεί, εντός του Δημοτικού Συμβουλίου, στη σύνταξη μιας μη σύννομης πρότασης.

Αγαπητοί δημότες,

τα γεγονότα αποδεικνύουν περίτρανα ποιοι αγαπάνε και νοιάζονται το Δήμο και τους δημότες του και αγωνίζονται, με κάθε τρόπο, για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος.

Είναι δε σαφές πως οι υψηλοί τόνοι στο Δ.Σ., που αγγίζουν τα όρια των άναρθρων κραυγών, δεν οδηγούν πουθενά, παρά μόνο στο οργανωμένο σχέδιο της αντιπολίτευσης να ταλαιπωρήσει το Δήμο και, κατ’ επέκταση, τους δημότες και επαγγελματίες του.

Κυρίες και κύριοι της αντιπολίτευσης, το λίγο χρονικό διάστημα που απομένει, μέχρι να λήξει η αυτοδιοικητική θητεία μας, σοβαρευτείτε και βρείτε το χαμένο θεσμικό σας ρόλο.

Και μην αναλώνεστε στο να εκμεταλλεύεστε, με οιονδήποτε τρόπο, ένα στρεβλό νόμο, που σας δίνει τη δυνατότητα να κάνετε παιχνιδάκια.

Επίσης, σας προτείνω, αν οι γνώσεις σας δεν είναι επαρκείς ώστε να διαβάζετε έγγραφα και αποφάσεις, να συμβουλευτείτε κάποιους ικανότερους από εσάς.

Τέλος, σας προτρέπω και πάλι να ζητήσετε συγγνώμη από τους πολίτες της Τριφυλίας και να τους υποσχεθείτε ότι θα περιορίσετε τα λάθη σας στο βαθμό που μπορείτε.

Όσον αφορά στη Δημοτική Αρχή, προχωράει, με συνέπεια, σε αυτό που έχει υποσχεθεί, αφήνοντας πίσω όλους αυτούς που προσπαθούν να την εμποδίσουν.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ι. ΛΕΒΕΝΤΑΚΗΣ