Η… εξίσωση της εφοδιαστικής αλυσίδας

Η… εξίσωση της εφοδιαστικής αλυσίδας

Για «επισιτιστική επάρκεια» έκανε λόγο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς, μιλώντας χθες το πρωί στο Ρ/Σ των “Παραπολιτικών”. Όπως επισήμανε: «Στην παρούσα στιγμή και για πολλούς επόμενους μήνες υπάρχει πλήρης κάλυψη των αναγκών στη χώρα μας για διατροφικά προϊόντα».

Αναφερόμενος στη συζήτηση που είχε ανοίξει πρόσφατα σχετικά με την έλλειψη αποθεμάτων σε συγκεκριμένα προϊόντα, σημείωσε ότι έπειτα από την πρώτη δήλωση αποθεμάτων που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Τετάρτη, δεν επιβεβαιώνεται κάτι τέτοιο.

Ωστόσο, στο ερώτημα που παραμένει ανοιχτό για το τι μέλλει γενέσθαι από τον επόμενο χειμώνα, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σημείωσε ότι ο σχεδιασμός που προτείνεται για να μην αλλοιωθεί η εφοδιαστική αλυσίδα, στηρίζεται στην αύξηση της εγχώριας παραγωγής και ιδιαίτερα στα προϊόντα που ήταν εισαγόμενα από την Ουκρανία και τη Ρωσία (αραβόσιτος, μαλακό σιτάρι και ηλίανθος). Αφετέρου, σ’ αυτήν την κατεύθυνση θα βοηθήσει η διευκόλυνση των εισαγωγέων που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν εναλλακτικές αγορές για να μπορέσουν να εισάγουν στη χώρα μας ό,τι είναι αναγκαίο.

Τέλος, για το φαινόμενο της αισχροκέρδειας που παρατηρείται έντονα το τελευταίο διάστημα, προανήγγειλε νομοθετική ρύθμιση που θα προβλέπει τη δημοσιοποίηση των ονομάτων των επιχειρήσεων που κερδοσκοπούν

Χρ.Μ.