Καλλιθέα -Καλαμάτα σήμερα για την 28η αγωνιστική

Καλλιθέα -Καλαμάτα σήμερα για την 28η αγωνιστική

Το …χρέος της στο γήπεδο καλείται να κάνει η ομάδα της Καλαμάτας που έχει αυτή την Κυριακή τη δύσκολη έξοδο στο «Ελ Πάσο» της Καλλιθέας, απέναντι στο ομώνυμο συγκρότημα.

Η αναμέτρηση της 28ης αγωνιστικής της Super League διατηρεί το χαρακτήρα του ντέρμπι παρά τις ανακατατάξεις που έφερε η δικαίωση της έφεσης του Λεβαδειακού και η αφαίρεση 4 βαθμών από τους «μελανόλευκους».

Οι δύο αντίπαλοι θα βρεθούν στη σέντρα στις 2.45 μ.μ.

Κομβικής σημασίας για την «Μαύρη Θύελλα» θεωρείται το ματς της Κυριακή στο Δημοτικό Στάδιο Καλλιθέας ¨Γρ. Λαμπράκης¨ με αντίπαλο την τοπική ομάδα της Καλλιθέας.

Οι ¨Μελανόλευκοι¨  που βρίσκονται στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 45 βαθμούς, απαραιτήτως χρειάζονται στο σημείο αυτό μία άκρως επαγγελματική νίκη( έστω και με μισό μηδέν που λέμε στην ποδοσφαιρική διάλεκτο)που θα τους χαρίσει το εκτός έδρας τρίποντο.

Όπως δείχνουν τα πράγματα για τους Μεσσήνιους είναι δύσκολο ν` ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση μετά την ποινή (-4 βαθμοί) που δέχθηκαν αλλά και το ένα ματς λιγότερο που έχουν από τους Λεβαδειακό και την Καλλιθέα.

Μαθηματικά τίποτα δεν έχει τελειώσει ενώ απομένουν επτά αγωνιστικές καιπεριμένουμενα δούμε διοίκηση της Καλαμάτας θα προσφύγει στον CAS όπως είχε ανακοινώσει προκειμένου να δικαιωθεί. Για την καλύτερη εικόνα του φίλαθλου κόσμουπαραθέτουμε τον πίνακα με τους αγώνες που απομένουν για τις πέντε ομάδες που βρίσκονται στιςυψηλές θέσεις του βαθμολογικού πίνακα:

*Η Καλλιθέα έχει να δώσει και το αναβληθέν ματς εκτός έδρας με την Α.Ε.Κ. Β` για την 27η αγωνιστική.

Καλλιθέα και Καλαμάτα είναι δύο ομάδες που με την μέχρι τώρα αγωνιστική τους δράση έχουν αποδείξει πως δεν βρίσκονται τυχαία στις υψηλές θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Δείχνουν να ξέρουν να προστατεύουν τα μετόπισθεν, ενώ επιθετικά διαθέτουν τους ποδοσφαιριστές που ανά πάσα στιγμή είναι ικανοί να κάνουν την ζημιά στον αντίπαλο.

Επικρατέστερο σύστημα για τον προπονητή των γηπεδούχων Λεωνίδα Βόκολο είναι 4 – 2 – 3 -1, με εξαίρεση τον αγώνα του πρώτου γύρου με την Καλαμάτα που παρατάχθηκε με το 4 – 1 – 4 – 1.Τα 15 γκολ που έχει δεχθεί την κατατάσσουν στις ομάδες με τις καλύτερες αμυντικές λειτουργίες στον Νότιο Όμιλο ( 0,63 γκολ ανά παιχνίδι ή ανά 144’ λεπτά δέχεται γκολ) που μπορούν να κρατήσουν το 0. Επιθετικά έχει τους παίκτες που μπορούν να βρουν δίχτυα: Μουνιέρ (9 γκολ), Κυνηγόπουλο, Μαρουκάκη (4 γκολ), και Δούμτση, Κωστίκα, Ντεμέτριους (2 γκολ) -συνολικά έχουν σημειωθεί 29 γκολ υπέρ ( 1,21 γκολ ανά παιχνίδι ή σημειώνει γκολ ανά 75’ λεπτά). Η Καλλιθέα εντός έδρας έχει σημειώσει 9 Νίκες – 0 Ισοπαλίες – 3 ήττες, με 16 γκολ υπέρ και 7 κατά.

Στον αντίποδα οι φιλοξενούμενοι δείχνουν να προσαρμόζονται σε περισσότερα συστήματα και μάλιστα πιο επιθετικά 3 – 4 – 3 που έχει εφαρμόσει στα τελευταία παιχνίδια ο προπονητής Γιάννης Μπελλά, ενώ επί Νίκου Αναστόπουλου έχει παίξει και το : 4 -2 -3 – 1, 5 – 3 – 2, 5 – 4 – 1. Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου με την Καλλιθέα (2 – 2) είχε παραταχθεί με 3 – 4 – 3. Αμυντικά ξέρει να σταθεί και να μπλοκάρει τα ατού του αντιπάλου, έχει δεχθεί μέχρι στιγμής 17 γκολ ( 0,68 γκολ ανά παιχνίδι ή δέχεται γκολ ανά 132’ λεπτά). Στην επίθεση δεν υστερεί έναντι των αντιπάλων, καθώς έχει σημειώσει 36 γκολ (1,44 ανά παιχνίδι ή ανά 62,5 λεπτά βάζει γκολ), διαθέτει στους κόλπους της των πρώτο σκόρερ του Ομίλου Λουκίνα Γιάννη (17 γκολ), όπως επίσης και τους Τάτο, Φελίπε( 3 γκολ) και Αναστασόπουλο, Γρίβα, Μπακαγιόκο, Μαρκόφσκι(2 γκολ) -παίκτες που ανά πάσα στιγμή είναι ικανοί για …τα πάντα. Η Καλαμάτα εκτός έδρας μετρά 6 Νίκες – 3 Ισοπαλίες – 3 Ήττες.

Ο διαιτητής της αναμέτρησης Ζαμπαλάς Σπυρίδων (Ηπείρου) είναι η τέταρτη φορά που σφυρίζει στο Νότιο Όμιλο και κατά τις τρεις προηγούμενες κέρδισαν σε όλες οι γηπεδούχοι.

Ο 4ος διαιτητής κ. Πολυχρόνης Φώτης (Ημαθίας) έχει σφυρίξει 3 φορές σαν διαιτητής στον Όμιλο, το ένα εκ των τριών ήταν αυτό της Καλαμάτα στη Λειβαδιά (0 –  0), ενώ είναι η πρώτη του φορά ως τέταρτος.

Συνοψίζοντας, αναμένεται η κυριακάτικη αναμέτρηση Καλλιθέας – Καλαμάτας να είναι μια δυνατή «μονομαχία» που θα κριθεί στην λεπτομέρεια σύμφωνα με τα παραπάνω στοιχεία και  με όλα τα αποτελέσματα ανοιχτά. Ίσως να δούμε ένα αγώνα που θα κριθεί και στη δύναμη επιφέροντας και αρκετές κάρτες.

-Μετά την Καλλιθέα η Καλαμάτα θα υποδεχθεί την Τετάρτη 6/4 στο γήπεδο της Μεσσήνης το Αιγάλεω (3 μ.μ.) για την εμβόλιμη 29η αγωνιστική.

Νότιος όμιλος
Το πρόγραμμα της 28ης αγωνιστικής

Σάββατο 2/4 , 14:45

ΟΦ Ιεράπετρας-Παναθηναϊκός Β’

Αιγάλεω-ΑΕΚ Β’ 17:00

Κυριακή 3/4, 14:045

Καλλιθέα-Καλαμάτα

Διαιτητής: Ζαμπαλάς (Ηπείρου)

Βοηθοί: Καραγκιζόπουλος, Χριστοδούλου (Ημαθίας)

Λεβαδειακός-Επισκοπή

Ηρόδοτος-Κηφισιά

Ζάκυνθος-Καραϊσκάκης

Χανιά-Εργοτέλης

Διαγόρας-Αστέρας Βλαχιώτη

Ρεπό: Ρόδος