Μανώλης Μάκαρης: Θα παραμείνει η Μεσσηνία αποκομμένη από τη Δυτική Ελλάδα;

Μανώλης Μάκαρης: Θα παραμείνει η Μεσσηνία  αποκομμένη από τη Δυτική Ελλάδα;

Στις ελληνικές καλένδες φαίνεται να παραπέμπονται το τμήμα του αυτοκινητόδρομου Πύργος -Τσακώνα και η σιδηροδρομική γραμμή Πύργος- Καλαμάτα.

Συγκεκριμένα:

1. Ανακοινώθηκε η έναρξη εργασιών για το τμήμα του αυτοκινητόδρομου  Πάτρα – Πύργος χωρίς να γίνεται καμία μνεία για το αντίστοιχο τμήμα Πύργος – Τσακώνα.

2. Επίσης, σύμφωνα με τον υπουργό Υποδομών και τον ΟΣΕ, η σιδηροδρομική γραμμή Πάτρα-Πύργος είναι έτοιμη να δημοπρατηθεί, ενώ έχει ενταχθεί και σε χρηματοδοτικό εργαλείο. Δυστυχώς δε γίνεται καμία μνεία στο τμήμα της σιδηροδρομικής γραμμής Πύργος-Καλαμάτα.

Ο Δήμος Καλαμάτας ως μητροπολιτικός Δήμος της νότιας Πελοποννήσου οφείλει να πάρει πρωτοβουλίες για τη δέσμευση της κυβέρνησης για την υλοποίηση αυτών των δύο μεγάλων έργων, δηλαδή τον αυτοκινητόδρομο Πύργος-Τσακώνα και τη σιδηροδρομική γραμμή Πύργος- Καλαμάτα, που έχουν άμεση σχέση με την εξωστρέφεια της περιοχής μας και τη διασύνδεση της Καλαμάτας με  τη Δυτική Ελλάδα, αλλά και με την Ευρώπη.

Παράλληλα, όλοι οι φορείς της Μεσσηνίας θα πρέπει να πάρουν ξεκάθαρη θέση υπέρ της αναγκαιότητας των δύο αυτών μεγάλων έργων.

Μανώλης Μάκαρης
Επικεφαλής δημοτικής παράταξης «Ανοιχτός Δήμος – Ενεργοί Πολίτες»