Μαραθώνιος Μεσσήνης: Η σπουδαία διοργάνωση επέστρεψε με εκατοντάδες συμμετοχές και ρεκόρ αγώνα από τον Καρούτζο

Μαραθώνιος Μεσσήνης: Η σπουδαία διοργάνωση επέστρεψε με εκατοντάδες συμμετοχές και ρεκόρ αγώνα από τον Καρούτζο

Με μεγάλη επιτυχία, πολλές συμμετοχές και εξαιρετικές επιδόσεις διεξήχθη την περασμένη Κυριακή 3 Απριλίου 2022 ο «15ος Μαραθώνιος Μεσσήνης», επιστρέφοντας δυναμικά στον αγωνιστικό χάρτη, μετά από δύο χρόνια αναστολής λόγω της πανδημίας.

Με ανάλογη επιτυχία διεξήχθησαν οι παράλληλοι αγώνες 10 χλμ. και 3 χλμ., η σκυταλοδρομία 2μελών ομάδων (λίγοι τολμηροί έκαναν τη μεγάλη διαδρομή με δυναμικό βάδην), στους οποίους συμμετείχαν αθλητές όλων των ηλικιών.

Οι αθλητές καταχειροκροτήθηκαν από τον κόσμο που τους περίμενε στον τερματισμό για να τους επιβραβεύσει για τη συμμετοχή τους.

Αίσθηση προκάλεσε η παρουσία της γνωστής πολιτικού Ζωής Κωνσταντοπούλου, που συμμετείχε με την ομάδα που προπονεί ο παλιός Τριφύλιος πρωταθλητής Σπήλιος Ζαχαρόπουλος.

Το μεγάλο αθλητικό γεγονός διοργάνωσαν ο  Δήμος Μεσσήνης και η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνεργασία με το Σύλλογο Αθλουμένων Μεσσήνης (Σ.Α.Μ.), τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας (Σ.Δ.Υ. Μ.) και τον Μεσσηνιακό Γ.Σ., υπό την αιγίδα της Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Περιφέρειας Πελοποννήσου, της ΕΟΣΛΜΑ-Υ και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας.

Ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος κατά τη διάρκεια των απονομών, συνεχάρη όλους τους συμμετέχοντες και ευχαρίστησε τους διοργανωτές, τους εθελοντές και τους χορηγούς που συνέβαλαν στην επιτυχή έκβαση του αθλητικού αυτού γεγονότος για να συμπληρώσει στη συνέχεια: «Ο Μαραθώνιος είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τον Δήμο μας. Από την πλευρά μας ως Δημοτική Αρχή θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να αναβαθμίζουμε χρόνο με τον χρόνο τη διοργάνωση, ώστε να καταστεί η Μεσσήνη και ο Δήμος μας γενικότερα, κέντρο αθλητικού τουρισμού». 

Μεγάλοι νικητές της διοργάνωσης αναδείχθηκαν ο μεσσηνιακής καταγωγής Παναγιώτης Καρούτζος (εκπροσώπησε τον Κούρο Αίγινας), ο οποίος έκοψε το νήμα του μαραθωνίου με ρεκόρ αγώνα 2:29:16, ενώ την πρωτιά στις γυναίκες κατέκτησε η Μαρία Καλεντζή (3:11:54).

Στη δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης τερμάτισε ο Νίκος Σπυρονίκoς (2:44:28), ενώ στην τρίτη ο Νίκος Ελραντυ (2:48:53). Την πρώτη 6άδα συμπλήρωσαν οι Γιάννης Βαφειάδης (2:50:16), Γιάννης Δαμανάκης (2:50:58) και Παύλος Τζαναβάρας (2:54:25).

Στις γυναίκες πίσω από την Καλεντζή τερμάτισε η Στέλλα Μαρκάκου (3:12:55), με τη Μεσσήνια Σταυρούλα Μπάκα (3:29:30) να ολοκληρώνει τρίτη την προσπάθειά της. Την πρώτη 6άδα συμπλήρωσαν οι Στέλλα Κωστίδου (3:40:26), η επίσης «δικιά μας» Γεωργία Πουλοπούλου (3:43:04) και η Χρύσα Σωτηροπούλου (3 ώρες και 55 λεπτά-Απόλλων Δυτικής Αττικής).

Στα 10 χλμ. την 1η θέση κατέκτησε ο Γιάννης Καλογερόπουλος του Μεσσηνιακού με χρόνο 35’21’’, ενώ ακολούθησαν ο Δημήτρης Μουστάκας (ΓΣ Ιλισός) 38’53’’ και με 39’44’η Φιλανδή Noora Honkala, η οποία ήταν φυσικά και η νικήτρια στις γυναίκες. Το βάθρο των ανδρών συμπλήρωσε ο Παναγιώτης Πανταζής του Καλαμάτα Running Project (40’43’’) και των γυναικών οι Σταυρούλα Νικολούδη (ΣΔΥ Μεσσηνίας) 46’00’’ και Παναγιώτα Τόκα (ΓΣ Αρκαδίας) 46’16’’.     

Αναλυτικά τα αποτελέσματα: https://ftt.gr/marathonios-messinis-2022/