Με λαμπρότητα εορτάστηκε η 197η επέτειος της μάχης των Κρεμμυδίων

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η 197η επέτειος της μάχης των Κρεμμυδίων

Εορτάστηκε χθες, με λαμπρότητα, από το Δήμο Πύλου – Νέστορος η 197η επέτειος της ιστορικής Μάχης των Κρεμμυδίων του 1825.

Πρόκειται για την ιστορική πολεμική σύγκρουση στα Κρεμμύδια, με αρχηγούς τον Σκούρτη, τον Μπότσαρη, τον Χατζηχρήστο, τον Καραϊσκάκη, τον Τζαβέλλα και τον Καρατάσο, όπου ο αιγυπτιακός στρατός του Ιμπραήμ Πασά νίκησε τους Έλληνες επαναστάτες, δημιουργώντας ένα ασφαλές προγεφύρωμα για τη συνέχιση της εισβολής του στην Πελοπόννησο. Στη μάχη, οι Έλληνες, κυκλωμένοι από παντού, διέσπασαν πολεμώντας τον κλοιό αφήνοντας πίσω τους 600 περίπου νεκρούς.

Ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος, Παναγιώτης Καρβέλας, σε δήλωσή του με αφορμή την επέτειο της Μάχης, ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Την 7η Απριλίου 2022 αποτίουμε φόρο τιμής στους ήρωες του αγώνα για την ελευθερία μας, εδώ στα ένδοξα Κρεμμύδια. Με σεβασμό προς τους ήρωες της Επανάστασης, ο Δήμος μας εορτάζει την 197η Επέτειο της Ιστορικής Μάχης των Κρεμμυδίων.

Με αφορμή τη Μάχη των Κρεμμυδίων, η αυτοθυσία των ηρώων υπενθυμίζει σε όλους μας τον αγώνα για τη δημιουργία του ανεξάρτητου ελληνικού κράτους».